Šport
298 ogledov

Kljub odpovedi bodo izplačali za 11 milijonov evrov nagrad

wimbledon Epa
Organizatorji tradicionalnega turnirja na travnati površini v All England Clubu bodo skupno izplačali deset milijonov funtov.

Prireditelji letošnjega odpovedanega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu so se odločili, da bodo vsem igralkam in igralcem, ki so se prebili na osrednji turnir, izplačali enotno denarno nagrado v višini 25.000 funtov oziroma 28.000 evrov.

Denarne nagrade v višini 28.000 evrov bo prejelo po 128 igralcev in igralk, nekoliko nižji znesek pa bodo prireditelji namenili tudi teniškim igralcem in igralkam, ki so se prebili v kvalifikacije ali pa si izborili nastop v igri dvojic.

novak đoković Prekinil molk Šport Đoković: "Kar delajo meni, je lov na čarovnice"

Prireditelji bodo skupno izplačali deset milijonov funtov oziroma 11,18 milijona evrov, kar pa je le del zneska, ki so ga organizatorji prejeli na račun zavarovanja v primeru odpovedi turnirja. Iz naslova zavarovanja v primeru pandemije so v Wimbledonu dobili kar 102 milijonov funtov oziroma 114 milijonov evrov.

Organizatorji turnirja v Wimbledonu so letos - prvič po letu 1945 - odpovedali tekmovanje.

Na prvem letošnjem turnirju za grand slam, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, sta slavila Američanka Sofia Kenin in Srb Novak Đoković.

Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku naj bi bilo na sporedu med 31. avgustom in 13. septembrom, odprto prvenstvo Francije v Parizu pa med 20. septembrom in 4. oktobrom.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Okseltella
    Okseltella 01:11 11.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw