Šport
3346 ogledov

Kritizirala je Đokovića, zdaj ga je sama pošteno polomila

novak đoković Epa
Ameriška teniška igralka bi se morala naslednjič morda raje ugrizniti v jezik.

Ameriška teniška igralka Danielle Collins, polfinalistka OP Avstralije (2019) in trenutno 51. igralka sveta, je pred dobrim mesecem pograbila priložnost za kritiko na račun Novaka Đokovića, potem ko je prvi igralec sveta opozoril, da izvedba tekmovanja za OP ZDA ob upoštevanju vseh predlaganih varnostnih določili za omejevanje okužbe s covidom-19 v praksi ni izvedljiva.

Novak Đoković Visoko bosanske piramide Foto/Video Šport Đoković meditiral na "bosanskih piramidah"

Predlagani varnostni ukrepi, ki so v fazi razprave, predvidevajo omejevanje gibanja in število članov spremljevalnih ekip na eno osebo, testiranje dvakrat do trikrat tedensko, okrnjene možnosti nastanitve ter prepoved turističnih aktivnosti.

Đoković se je po izraženih pomislekih znašel na udaru nekaterih nižje rangiranih igralcev, ki so se zaradi odpovedi turnirjev znašli v finančni zagati. "To je velika priložnost, da igralci začnemo ponovno služiti denar, potem pa najboljši tenisač na svetu pride ven z izjavo, da mu bo pretežko, če bo lahko s seboj pripeljal samo eno osebo," je Đokovića med prvimi kritizirala Collinsova.

Grigor Dimitrov Pacient 0 Šport Sporočilo grešnega kozla, ki je izzval paniko na Hrvaškem

danielle collins | Avtor: Epa Epa
No, zdaj pa je Američanka na lastni koži spoznala, kako omejujoča so lahko varnostna določila. Na postojanki poletne lige World Team Tennis v Zahodni Virginiji, kjer pravila za omejevanje okužbe niso tako rigorozna, kot je to predvideno za OP ZDA, je 26-letnica kršila varnostni protokol, zaradi česar jo je doletela izključitev iz tekmovanja.

Collinsova je na lastno pest zapustila Greenbrier Resort in se odpeljala v dve uri oddaljeni Charlottesville, kjer naj bi kupila prehranska dopolnila za lajšanje revmatoidnega artritisa.

"Ne verjamem, da je želela storiti karkoli slabega, vendar smo se znašli v situaciji, kjer moramo slediti protokolu, če želimo zagotoviti varnost 150 ljudi," je povedal Carlos Silva, izvršni direktor tekmovanja.

Collinsova je v svoj zagovor dejala, da ni bila seznanjena s prepovedjo glede zapuščanja "mehurčka", ter v isti sapi zanikala očitke o dvoličnosti. "Nisem namerno kršila pravil, zato menim, da to nima nobene zveze z mojim stališčem glede OP ZDA," je dejala.

troicki đoković Izpoved Šport Dvakrat okuženi zvezdnik opisal različna poteka iste bolezni zverev dimitrov đoković Težave Šport Najboljši tenisači ostali brez turnirja, negotov tudi US Open

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.