Šport
203 ogledov

Najboljši tenisači ostali brez turnirja, negotov tudi US Open

zverev dimitrov đoković Epa
Premor bo še nekoliko daljši.

Teniški turnir za moške v Washingtonu v ZDA je odpovedan, poroča New York Times. S turnirjem v ameriški prestolnici bi se morala nadaljevati sezona moškega tenisa, a so organizatorji zaradi groženje, ki jo predstavlja pandemija novega koronavirusa, tekmovanje črtali s prilagojenega sporeda ATP.

To je za New York Times potrdil Mark Ein, direktor turnirja v Washingtonu, ki je dejal, da so glavni razlogi za odpoved omejitve pri potovanjih in zadnji trendi okužb z novim koronavirusom tako v ZDA kot po svetu. Odločitev so v organizacijskem odboru turnirja, ki bi moral potekati med 14. in 21. avgustom, sprejeli v ponedeljek zvečer. Medtem usoda drugega letošnjega grand slama v New Yorku ostaja negotova.

Za priznani newyorški časopis je sicer direktorica turnirja Stacey Allaster potrdila, da še vedno načrtujejo izvedbo OP ZDA, vključno tako z ženskim kot moškim turnirjem, ki je bil iz Cincinnatija prestavljen v New York in bo na sporedu v tednu pred OP ZDA med 22. in 28. avgustom. Glavni del grand slama pa je predviden med 31. avgustom in 13. septembrom.

cincinnati masters tenis | Avtor: Epa Epa

Trenutno v ZDA poteka mednarodno ekipno prvenstvo, na katerem nastopajo številni tuji in domači igralci in igralke. Na prvenstvu testirajo pravila, ki se jih bodo morali tekmovalci držati tudi na uradnih turnirjih ATP in WTA. Med drugim so danes zaradi nespoštovanja pravil v teniškem "mehurčku" domov poslali domačinko Danielle Collins, sicer 51. igralko lestvice WTA.

Ženska sezona tenisa se bo nadaljevala 3. avgusta s peščenim turnirjem v italijanskem Palermu, medtem ko v moškem delu turneje zamenjava za turnir v Washingtonu ni predvidena, s čimer se bo sezona nadaljevala 22. avgusta v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice