Šport
7348 ogledov

Sporočilo grešnega kozla, ki je izzval paniko na Hrvaškem

Grigor Dimitrov Instagram
Bolgarski tenisač je bil prvi potrjen primer okužbe s covidom-19 v okvirju kontroverznega dobrodelnega turnirja Adria Open.

Zaradi potrjene diagnoze Grigorja Dmitrova, udeleženca teniškega turnirja Adria Tour, ki ga je v času globalne pandemije organizirala družina Novaka Đokovića, je bil na drugi postojanki turneje v Zadru odpovedan nedeljski finale, kasneje pa so turnir, ki so ga uspešno izvedli le v Beogradu, v celoti odpovedali.

Novak Đoković Visoko bosanske piramide Foto/Video Šport Đoković meditiral na "bosanskih piramidah"

Adria Tour se je nehote znašel v središču svetovne javnosti, potem ko se je med tenisači in strokovnim osebjem pojavilo več okužb s covidom-19. 

wimbledon Wimbledon Šport Kljub odpovedi bodo izplačali za 11 milijonov evrov nagrad

Negativne posledice turnirja, kjer so bile zanemarjena domala vsa priporočila za omejevanje širjenja okužbe, tenisači pa so se med seboj prijateljsko objemali in družili v nočnem klubu, so presegle teniške okvirje, saj je bil na novi koronavirus pozitiven tudi NBA zvezdnik Nikola Jokić, ki se je v Beogradu družil z Novakom Đokovićem. Tudi slednji je bil pozitiven na testiranju, kot tudi njegova žena Jelena in trener Goran Ivanišević.

roger federer Ups Šport Po Đokoviću ga je polomil še Federer nick kyrgios Napetost narašča Šport Med tenisači vre, tako sta obračunala zvezdnika

Dimitrov, t.i. "pacient 0", ki je s svojim razkritjem pretresel Zadrčane in Hrvaško, ni vedel, kje se je okužil, kasneje pa so na dan prišle neuradne informacije, da se je več dni počutil slabo, a je vztrajno zavračal testiranje.

Po beseda predsednice Hrvaške teniške zveze se je Dimitrov izgovarjal, da ima sončarico in se tako izognil pravočasnemu testiranju. Oglasil se je tudi Đokovićev oče Srđan, ki je trdil, da se je Dimitrov okužil pred prihodom v Beograd, z neodgovornim ravnanjem pa je "povzročil veliko škodo Srbiji, Hrvaški in družini Đoković."

zverev dimitrov đoković Dežurni krivec Šport Razkrit izgovor, s katerim se je okuženi Dimitrov izognil testiranju

Dimitrov je v Zadru res izpustil nekatere medijske aktivnosti in se na zadnjem dvoboju z Borno Ćorićem pred vrnitvijo v Monte Carlo, kjer so mu potrdili diagnozo, izognil neposrednemu rokovanju, kar nakazuje, da je sumil okužbo.

Dimitrova je hitel zagovarjati njegov agent, ki je zatrdil, da ga niti v Beogradu niti v Zadru niso povabili na testiranje, oglasili pa so se tudi številni bolgarski mediji in izpostavili obsojanja vredno početje družine Đoković pri iskanju grešnega kozla na nastalo zdravstveno krizo.

novak đoković Prekinil molk Šport Đoković: "Kar delajo meni, je lov na čarovnice"

V zadnjih dneh se je prah okoli Adrie Toura nekoliko polegel, saj je večina vpletenih bolezen prebolela brez zapletov. Po Ivaniševiću, ki je dobro novico sporočil pred dvema dnevoma, se je zdaj oglasil še Dimitrov in zapisal, da so bili njegovi najnovejši testi negativni.

"Hvala vsem za podporo v času moje karantene v zadnjih nekaj tednih. Veselim se vrnitve na trening, da bom pripravljen za ameriške turnirje," je sporočil Bolgar.

"To, G!" mu je med prvimi odgovorila nekdadnja zvezdnica belega cirkusa Lindsey Vonn.

Velika napaka Šport Šokantno razkritje o 'pacientu 0', to spremeni vse

Komentarjev 1
  • lulibuc 18:02 15.julij 2020.

    Zvezdnikov, pardon, kretenova vam pa ne zmanjka. Je bazen poln.