Zmagi za Srbijo in Italijo, triurna poslastica pripadla Iranu

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijani, Srbi in Nizozemci so prepričljivo začeli odbojkarsko svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji Italije, Srbije in Nizozemske so s prepričljivimi zmagami začeli svetovno prvenstvo v odbojki, ki poteka v Sloveniji in na Poljskem. Iran pa je v poslastici prvega kroga s 3:2 v nizih ugnal Argentino. V nedeljo bodo na parket dvorane v Stožicah znova stopili slovenski reprezentanti, ko bodo njihovi tekmeci Francozi.

"Obljubim, da..." To pred velikim spektaklom navijačem obljublja junak prve tekme SP v Stožicah Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..."

V skupini E so v Ljubljani uspešno prvenstvo začeli eni izmed favoritov, Italijani, ki so s 3:0, tudi po maratonskem tretjem nizu (39:37), ugnali Kanado. V isti skupini so bili Turki s 3:0 boljši od Kitajcev.

V Stožicah so v skupini F do zmag prišli Nizozemci in Iranci. Prvi so bili prepričljivi proti Egipčanom in jih ugnali s 3:0, poslastico med Argentino in Iranom pa je odločil šele peti niz. Po skoraj treh urah so peto zaključno žogo izkoristili predstavniki največje celine.

Foto: Epa

Pogovor z velikanom Srbski selektor besen zaradi Slovenije, Giani odgovarja: "Zmaga najboljši"

V Katovicah je v skupini A Tunizija s 3:0 v nizih ugnala Portoriko, v večernem obračunu pa so Srbi upravičili vlogo favoritov proti Ukrajini in jo premagali s 3:0. Ukrajina je sicer na turnirju zamenjala Rusijo, ki ji je Mednarodna odbojkarska zveza zaradi vojaške agresije prav na Ukrajino odvzela tako prvenstvo kot nastop na njem.

V nedeljo ob 20.30 bo znova na teren v Stožicah stopila slovenska zasedba, ki bo pred polnimi tribunami igrala proti Franciji. V skupini D bo še obračun Nemčije in Kameruna (17.30). V Ljubljani bosta še dvoboja skupine B Kuba - Katar (11.00) in Brazilija - Japonska (14.00), v Katovicah pa v skupini C še tekmi ZDA - Bolgarija (17.30) in Poljska - Mehika (20.30).

SP v Stožicah Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:13 28. Avgust 2022.

    Tisto triurno niti slučajno ni bila poslastica, prej mučilnica. Gledati brezveznike, koliko samo popolnoma zgrešenih servisov (1), sramota za take …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.