Zmagovalec OP Avstralije noče igrati za Hrvaško

Foto: Epa mate pavić
Hrvaški tenisač vztrajno ignorira pozive domače teniške zveze.
Oglej si celoten članek

Marin Čilić je imel v finalu OP Avstralije priložnost, da postane prvi hrvaški tenisač v zgodovini, ki bi osvojil dva turnirja na grand slam.

Na koncu se mu ni izšlo, še drugič zapored je bil v finalih največjih turnirjev zanj usoden Roger Federer. Čilić je za finalni nastop prejel 1200 točk in se zavihtel na tretje mesto lestvice ATP, kar je njegova najvišja uvrstite v karieri.

Polemika Hrvatje menijo, da so organizatorji Federerju želeli pomagali do zmage

Za razliko od Čilića pa se z lovoriko iz Melbourna vrača nek drug, precej manj znani hrvaški tenisač. Mate Pavić je v navezi z Avstrijcem Oliverjem Marachom v finalu turnirja moških dvojic premagal kolumbijsko dvojico Juan Sebastian Cabal/Robert Farah in se veselil prve zmage na največjih turnirjih.

Za Pavića je bil to drugi nastop v finalu grand slamov, lani sta morala z Marachom v finalu Wimbledona priznati premoč Poljaku Lukaszu Kubotu in Brazilcu Marcelu Melu.

Foto: Epa

Pavić je naslovu v konkurenci moških dvojic dodal še lovoriko v mešanih dvojicah, kjer sta slavila s Kanadčanko Gabrielo Dabrowski. To je bila njegova druga lovorika med mešanimi pari, leta 2016 je z Nemko Lauro Siegemund osvojil OP ZDA.

Foto: Epa

Hrvaški specialist za igro dvojic bi bil lahko veliko orožje kapetana Davis cup reprezentance Željka Krajana, ki ga v prihajajočih dneh čaka zahteven obračun s Kanado. Krajan bo lahko računal na Čilića in mladega upa Borno Ćorića, hrvaško javnost pa je presenetil podatek, da Pavića tudi po uspehu kariere ni v ekipi.

"Resnica je ta, da je Pavić zadnjih nekaj let, ko ga ni bilo v reprezentanci, vedno dobil vabilo za vsak obračun Davisovega pokala. Vedno sem želel navezati stik z njim, vendar je vedno zavračal komunikacijo. To je vsa resnica. Kje je problem, kdaj se je začelo in zakaj se to ne reši? Lahko vam povem le to, da ne želi več igrati za reprezentanco," je pojasnil Krajan.

Kanadčani bodo v Osijeku igrali brez najboljšega igralca Milosa Raonica, kar je voda na mlin hrvaški reprezentaci. Kockasti bodo računali predvsem na dobro formo Čilića, ki je v četrtfinalu OP Avstralije izločil tudi poškodovanega prvega igralca sveta Rafaela Nadala.

"Vsem nam je bilo lepo spremljati OP Avstralije. Trije tenisači v finalih je velika reč. Pavić je potrdil svoj talent in verjetno je danes najboljši hrvaški tenisač v dvojicah," je dodal Krajan, ki bo za obračun dvojic najverjetneje nominiral Ivana Dodiga in Franka Škugora.

Slovensko reprezentanco konec tedna v Davisovem pokalu čaka obračun s Poljsko. Fantje bodo nastopili v najmočnejši postavi, prvič po dolgih letih pa bo v ekipi tudi povratnik med slovenske vrste Aljaž Bedene.

Davis/Fed Cup Bedene dočakal priložnost, kriza pri dekletih Zamere pozabljene Izgubljeni sin se vrača: "Kar je bilo, je bilo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.