Znan je novi klubski svetovni prvak

Foto: Epa
Foto: Epa
Chelsea prvič klubski svetovni prvak.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Chelseaja so klubski svetovni prvaki, potem ko so v finalu v Abu Dabiju po podaljšku premagali Palmeiras z 2:1 (1:1, 0:0). Za Chelsea je to prva tovrstna lovorika, Palmeiras pa je še brez nje.

Po ne posebej prepričljivi polfinalni predstavi so Londončani v finalu statistično prevladovali, predvsem v posesti žoge (v odstotkih 70-30), toda lovoriko jim je prinesla šele uspešno izvedena enajstmetrovka Kaija Havertza v 117. minuti.

Prvi polčas je minil v terenski prevladi Chelseaja, ki je imel žogo več kot dve tretjini časa v svoji posesti, sprožil tudi več strelov kot tekmec, a nobenega dovolj dobrega za spremembo izida.

Zato pa ga je v 55. minuti spremenil Romelu Lukaku, ki je evropske prveake popeljal v vodstvo s strelom z glavo. Vodstvo je trajalo devet minut, saj je takrat Raphael Veiga unovčil najstrožjo kazen za Palmeiras.

V rednem delu ni prišlo do odločitve, takisto ne v prvih 15 minutah podaljška, potem pa se je vse obrnilo na slabše za Brazilce, posebej Luana. Prav ta je namreč v 117. minuti zakrivil najstrožjo kazen z igranjem z roko, nekaj minut pozneje pa je še kot zadnji nogometaš naredil prekršek in dobil rdeči karton.

Brazilci, sicer južnoameriški prvaki, so v torkovem prvem polfinalu premagali afriškega prvaka Al Ahly iz Egipta z 2:0, evropski prvak Chelsea pa je dan pozneje odpravil azijskega prvaka Al Hilal z 1:0.

Že pred tokratnim finalom so nogometaši Al Ahlyja osvojili končno tretje mesto, potem ko so v malem finalu v Abu Dabiju s 4:0 premagali Al Hilal. Končno peto mesto si je že pred dnevi zagotovil mehiški Monterrey, ki je s 3:1 odpravil domačo Al Jaziro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.