Šport > Nogomet
181 ogledov

Znan je novi klubski svetovni prvak

Chelsea Epa
Chelsea prvič klubski svetovni prvak.

Nogometaši Chelseaja so klubski svetovni prvaki, potem ko so v finalu v Abu Dabiju po podaljšku premagali Palmeiras z 2:1 (1:1, 0:0). Za Chelsea je to prva tovrstna lovorika, Palmeiras pa je še brez nje.

Po ne posebej prepričljivi polfinalni predstavi so Londončani v finalu statistično prevladovali, predvsem v posesti žoge (v odstotkih 70-30), toda lovoriko jim je prinesla šele uspešno izvedena enajstmetrovka Kaija Havertza v 117. minuti.

Prvi polčas je minil v terenski prevladi Chelseaja, ki je imel žogo več kot dve tretjini časa v svoji posesti, sprožil tudi več strelov kot tekmec, a nobenega dovolj dobrega za spremembo izida.

Zato pa ga je v 55. minuti spremenil Romelu Lukaku, ki je evropske prveake popeljal v vodstvo s strelom z glavo. Vodstvo je trajalo devet minut, saj je takrat Raphael Veiga unovčil najstrožjo kazen za Palmeiras.

V rednem delu ni prišlo do odločitve, takisto ne v prvih 15 minutah podaljška, potem pa se je vse obrnilo na slabše za Brazilce, posebej Luana. Prav ta je namreč v 117. minuti zakrivil najstrožjo kazen z igranjem z roko, nekaj minut pozneje pa je še kot zadnji nogometaš naredil prekršek in dobil rdeči karton.

Brazilci, sicer južnoameriški prvaki, so v torkovem prvem polfinalu premagali afriškega prvaka Al Ahly iz Egipta z 2:0, evropski prvak Chelsea pa je dan pozneje odpravil azijskega prvaka Al Hilal z 1:0.

Že pred tokratnim finalom so nogometaši Al Ahlyja osvojili končno tretje mesto, potem ko so v malem finalu v Abu Dabiju s 4:0 premagali Al Hilal. Končno peto mesto si je že pred dnevi zagotovil mehiški Monterrey, ki je s 3:1 odpravil domačo Al Jaziro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.