Znan nov selektor mlade reprezentance

Foto: Profimedia Primož Gliha
Brez presenečenj po seji izvršnega odbora NZS.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na svoji prvi seji, ki je zaradi težav z novim koronavirusom potekala preko videokonference, sprejel predlog predsednika NZS Radenka Mijatovića in razrešil Primoža Glihe z mesta selektorja reprezentance do 20 oziroma 21 let. Novi selektor mlade reprezentance pa je postal Milenko Ačimović.

Nekdanji slovenski reprezentant, s Slovenijo je nastopil na evropskem prvenstvu 2000 in svetovnem prvenstvu 2002, bo že v ponedeljek zbral reprezentante za prihajajoči pripravljalni tekmi proti Nemčiji (12. november) in proti Rusiji (17. november). Ačimović ima za sabo bogato igralsko kariero, med drugim je igral v Crveni zvezdi, angleškem prvoligašu Tottenhamu, s francoskim Lillom je igral v ligi prvakov, preizkusil se je tudi v arabskem svetu, kjer je igral za Al Ittihad, kariero pa je končal pri dunajski Avstriji.

Mlada reprezentanca Nekdanji reprezentančni as glavni kandidat za selektorja Pretres Predsednik NZS bo predlagal razrešitev Glihe

Slovenijo v letu 2021 čaka organizacija evropskega prvenstva do 21 let, ki bo marca in junija zaključni turnir gostila skupaj z Madžarsko. Uvodna in finalna tekma bosta odigrani v Sloveniji.

Mijatović se je sicer za predlog o razrešitvi Glihe odločil po opravljenih pogovorih in pridobljenih informacijah v povezavi s poročanjem o nesoglasjih med igralci in selektorjem mlade reprezentance. V pogovorih je ugotovil, da je zaupanje med igralci in selektorjem porušeno.

Foto: Profimedia Primož Gliha

Pri odločitvi predsednika zveze, ki je pred dnevi dobil drugi štiriletni mandat na vrhu krovne nogometne organizacije v državi, gre za razplet zgodbe o protestnem pismu mladih reprezentantov zoper Gliho. Portal Nogomania je namreč 14. oktobra poročal, da so člani reprezentance do 21 let v njem navedli več pritožb glede selektorjevega pristopa.

Ultimat Upor v slovenski izbrani vrsti, igralci želijo drugega selektorja

V pismu so igralci NZS obvestili o dogajanju v reprezentanci, pri tem pa izpostavili problematično obnašanje selektorja, nenavadne "vzgojne" prakse ter žaljenje na osebni ravni. Kot so zapisali reprezentanti, si je selektor na zadnji reprezentančni akciji s svojimi pomočniki privoščil celo veseljačenje pozno v noč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.