Šport > Nogomet
26175 ogledov

Upor v slovenski izbrani vrsti, igralci želijo drugega selektorja

Primož Gliha
Nogometaši si želijo menjave na selektorskem stolčku.

"Mlada slovenska reprezentanca je po zaslugi selektorja Primoža Glihe zabredla v situacijo, ko čaka na odziv vrha NZS. Reprezentanti so spisali protestno pismo, v katerem sporočajo, da pod Gliho ne bodo več igrali," so o kaotičnem stanju v izbrani vrsti do 21 let zapisali na portalu Nogomania in dodali, da v uredništvu razpolagajo z omenjenim pismom.

Zadnji dve tekmi mlade reprezentance sta sicer odpadli zaradi pozitivnih primerov na testih koronavirusa, slabo voljo v izbrano vrsto pa že nekaj časa prinašajo tudi napetosti med nogometaši in selektorje Primožem Gliho. Slednji je že tudi v preteklosti sprožil kar nekaj negodovanj zaradi svojih metod in izbora igralcev. Kljub temu je imel nekdanji slovenski reprezentant podporo NZS, U-21 pa tako vodi že 5 let.

Zdaj člani mlade izbrane vrste ne želijo več igrati pod njegovim vodstvom. "Igralci so sestavili posebno protestno pismo, v katerem so Nogometno zvezo Slovenije (NZS), njenega direktorja Mirana Pavlina in sekretarja Martina Koželja obvestili o dogajanju v reprezentanci. NZS so v njem obvestili o problematičnem obnašanju selektorja, izjemno nenavadnih "vzgojnih" praksah, predvsem pa so poudarili, da jih selektor žali na osebni ravni. Na zadnji akciji si je selektor s svojimi pomočniki po besedah igralcev, ki so podpisniki pisma (večina), privoščil celo veseljačenje pozno v noč," so še zapisali na spletni strani Nogomanie.

Ekipa naj bi se uprla Glihi, v imenu igralcev je selektorja o nestrinjanju z njegovim počletjem obvestil kapetan Jan Mlakar, ki "ga je Gliha nato celo kazensko poslal domov, a naletel na upor igralcev. Pozneje naj bi svoje stališče do napadalca Maribora omehčal, a porušenega zaupanja igralcev s tem ni povrnil".

Jan Mlakar | Avtor: Profimedia Profimedia

Na dogajanje se je odzvala tudi NZS. "Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je seznanjeno z vsebino pisma članov mlade reprezentance. Od prejema pisma dalje se na NZS izvajajo postopki, ustrezne odločitve pa bo vodstvo NZS sprejelo po opravljenih razgovorih s predstavniki reprezentance in selektorjem Primožem Gliho," so navedli NZS pri Nogomanii.

Slovenija bo sicer ob Madžarski gostiteljica naslednjega evropskega prvenstva do 21 let.

Komentarjev 3
  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 10:08 15.oktober 2020.

    A se igralci učijo od pizdekov iz španske lige?

  • izy 07:52 15.oktober 2020.

    Naj napišejo, koliko so morali plačevati Glihi, da so lahko bili na seznamu! Skurupiran fuzbal u božjo mater.

  • Ender3 21:15 14.oktober 2020.

    Kaj ko bi reprezentančni nogomet prestavili na neka druge čase.

Sorodne novice