Šport > Nogomet
2254 ogledov

Nekdanji reprezentančni as glavni kandidat za selektorja

Milenko Ačimović Profimedia
Nekdanji reprezentant blizu vodenja mlade reprezentance.

"V nogometnem svetu ni redko, da prihaja do nesoglasij. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo. So pa v reprezentanci težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo naslednje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje," je v torek o sporu med mladimi reprezentanti in dosedanjim selektorjem reprezentance Primožem Gliho dejal predsednik Nogometne zveze Radenko Mijatović.

Mladi nogometaši so sicer pred tem na NZS naslovili pismo v katerem so se pritožili nad vedenjem in potezami selektorja, postavili pa so tudi ultimat, da pod taktirko Glihe ne nameravajo več igrati. 

Jan Mlakar Ultimat Šport Upor v slovenski izbrani vrsti, igralci želijo drugega selektorja

Mijatović bo kadrovsko vprašanje v reprezentanci do 21 let reševal s pomočjo direktorja reprezentanc Mirana Pavlina, najresnejši kandidat za prevzem funkcije pa je zdaj Milenko Ačimović. Ta je doslej dvakrat opravljal vlogo športnega direktorja pri Olimpiji, kot trener še ni deloval. 

"Ačimović bo, kot smo izvedeli, za pomočnika pri vodenju mlade reprezentance vzel še enega nekdanjega reprezentanta Miša Brečka," so zapisali pri Nogomanii.

Komentarjev 1
  • marialorca 15:31 29.oktober 2020.

    Ačimović in Brečko nujno potrebujeta še strokovnega svetovalca, saj nimata selektorskih in trenerskih izkušenj. Trenutno bo prost Primož Gliha.