Znana kazen za huligana, ki je napadel nogometaša

Foto: Profimedia Birmingham City
Nekaj časa bo na hladnem.
Oglej si celoten članek

Nogometni vikend v Angliji je zaznamoval incident na mestnem derbiju med Birmingham Cityjem in Aston Villo, ko je privrženec prvega pritekel na igrišče in udaril zvezdnika gostov Jacka Grealisha.

Dejanje je bilo glavna tema na Otoku, zdaj pa je že znana tudi kazen za napadalca. Navijač Birmingham Cityja Paul Mitchell bo moral za zapahe, v zaporu bo presedel 14 tednov.

V deveti minuti vročega derbija je Mitchell preskočil ograjo, stekel mimo varnostnikov in od zadaj v glavo udaril najvidnejšega člana Aston Ville, Grealish že vso kariero namreč brani barve Birminghovega mestnega tekmeca. Napadalca, ki je celo dobil glasno podporo s strani ostalih domačih navijačev, so redarji odpeljali z igrišča in ga predali policiji. 

Incident na derbiju Med tekmo pritekel na zelenico in udaril igralca

"Ne zna razložiti, kaj je počel. Po prvotni neumni ideji je želel le steči na igrišče in dvigniti ostale gledalce na noge," je zdaj dejal Mitchellov odvetnik Vaughn Whistance. Njegov varovanec bo moral plačati tudi 350 funtov kazni, poleg tega pa je dobil tudi desetletno prepoved prihoda na vse tekme.

Foto: Profimedia Birmingham City

Še korak dlje je šel klub za katerega Mitchell navija. Ta mu je doživljenjsko prepovedal vstop na vse domače in gostujoče tekme Birmingham Cityja. Enako kazen je dobil še en navijač, ki je svojo jezo na Grealisha stresal po twitterju in se pri tem norčeval z igralčevega umrlega brata, ki ni dočakal starosti enega leta.

"Kot navijač Birminghama sem osramočen. Idiot, ki je stekel na igrišče, številni navijači, ki so se temu smejali in navijali zanj, potem pa še komentarji tu na twitterju, še zlasti o Grealishovem bratu, so neverjetni. Danes nisem ponosen na svoj klub," je razmišljanje mnogih navijačev Birminghama povzel eden izmed njih.

Graelish je bil kasneje na tekmi sicer edini strelec ob zmagi Aston Ville z 1:0.

Kar dva napada V Angliji ogorčeni: "Ali čakamo, da bo nekdo umrl?"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.