Šport > Nogomet
1244 ogledov

Med tekmo pritekel na zelenico in udaril igralca

Jack Grealish
Navijač napadel nogometaša mestnega tekmeca. Ta se je zadnji smejal.

Veliki derbi v drugem največjem angleškem mestu, Birmingham je poleg Londona edino angleško mesto z več kot milijon prebivalci, je zaznamoval hud incident. 'Navijač' Birmingham Cityja je namreč na dvoboju z mestnim tekmecem že v deveti minuti zahrbtno napadel nogometaša Aston Ville Jacka Grealisha.

Triindvajsetletni Grealish, ki je rojen v Birminghamu in že celotno kariero igra za Aston Villo, s sedmimi lovorikami državnega prvaka peti najuspešnejši klub v Angliji za Manchester Unitedom, Liverpoolom, Arsenalom in Evertonom, je po udarcu v glavo obsedel na tleh, nasilneža pa so mirili predvsem njegovi soigralci. Na igrišču se je sicer znašel 'celo' eden izmed varnostnikov, ki je razboriteža popeljal z igrišča.

Poteza je v Angliji seveda požela zgražanje, mnogi pa se sprašujejo, kaj bi se zgodilo, če bi imel napadalec pri sebi na primer nož. Za nameček so slabo plat pokazali še nekateri navijači Birminghama, ki so huligana, ta je verjetno za vselej opravil z gledanjem tekem v živo, pozdravili ob odhodu z zelenice.

A domačim jo je nato zagodla karma. Dvoboj lige Championship, oba birminghamska kluba sta namreč trenutno člana po moči druge angleške lige, se je končal z zmago gostov z 1:0. Edini zadetek na tekmi je v 67. minuti zabil prav Grealish. Očitno nokavt ni pustil nobenih posledic.

A tu še ni bilo konec napetosti. Eden izmed domačih stevardov je brcnil nogometaša in si nakopal jezo zbranih policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice