Šport > Nogomet
2802 ogledov

Mandarić vključen v nakup nekdanjega angleškega prvaka

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Poslovnež Milan Mandarić sodeluje pri nakupu Aston Ville.

Milan Mandarić je dejal, da svetuje konzorciju, ki želi prevzeti glavno lastniško vlogo pri Aston Villi. Klub iz Birminghama, ki s sedmimi naslovi angleških prvakov in enim evropskim naslovom sodi med najuspešnejše klube na otoku, je sicer naprodaj. Klub je v težavnem finančnem položaju, ker se mu v minuli sezoni ni uspelo vrniti v Premier League, zato si kitajski lastnik Tony Xia želi povrniti vplačane investticije.

Trener Steve Bruce je že dejal, da bodo v klubu prodali največje zvezde, Tottenham naj bi se tako resno zanimal za Jacka Grealisha. Težave Ville so po pisanju angleških medijev padle v oči tudi nekdanjemu lastniku Leicester Cityja, Portsmoutha in Sheffield Wednesdayja Mandariću, ki je trenutno prvi mož Olimpije.

Zoran Janković Župana skrbi: Šport "Ko se bo Mandarić umaknil, bo klub dolžan njemu"

"Aston Villa je zgodovinsko velik klub v Angliji. A trenutno res ne morem reči, da se potegujem za nakup. Vprašali so me za nasvet, a za zdaj ne morem reči, da sem del kupcev. Trenutno sem lastnik kluba v Sloveniji in trenutno smo del resnega tekmovanja v Evropi in ligi prvakov. Moram izpolniti svoje obveze in dolžnosti, nato pa bom šele pogledal druge možnosti in projekte. Ne bi bilo pošteno do Olimpije in tudi drugih klubov v Angliji, če bi dejal kaj drugega, kot to, da sem trenutno pripravljen pomagati in nisem sestavni del kupcev Aston Ville," je za Dailly Mirror dejal predsednik ljubljanskega kluba.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Poraz Šport Olimpija z jalovo premočjo in prejetim golom v Stožicah

"Mandarić je Olimpijo kupil pred tremi leti in z njo prvi naslov osvojil v sezoni 2015/16, v minuli sezoni pa osvojil dvojno krono," so še zapisali pri omenjenem angleškem mediju.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice