Šport
69 ogledov

Slovenske igralke za dobro voljo pri Aston Villi

navijač aston villa EPA
Navijači Aston Ville so se verjetno že sprijaznili z dejstvom, da bo klub iz Birminghama, zanj navija tudi angleški princ William, prvič izpadel it elite odkar je bila ustanovljena Premier League. A za nekoliko boljšo voljo je poskrbel tudi slovenski klub.

Aston Villa bo po dolgih letih izpadla iz najmočnejše angleške lige, njeni navijači pa so primerno temu obupani. A pri spletnem stavniškem gigantu Paddy Power so se potrudili in našli še pet klubov, ki so v precej slabši formi. Med njimi se je znašel tudi slovenski predstavnik:

  • Deportivo Liniers igra v argentinski najmočnejši ligi za ženske. V sezoni 2015/16 je zbral 17 nastopov, v prav vseh pa je moral priznati premoč nasprotnicam. Gol razlika pove prav vse, ta se je trenutno ustavila pri številki -101. Igralke Deportiva so prejele 10 ali več zadetkov petkrat v tej sezoni.
  • Paradise F. Sidekicks je klub z otoka Guam. Odigral je 16 prvoligaških dvobojev in ob 15 porazih zabeležil en remi. Gol razlika je -134, na zadnjih 12 tekmah pa razmerje med prejetimi in danimi zadetki znaša 118:7.
  • ŽNK Krka je bila še leta 2011 slovenski ženski prvak, lovoriko najboljših v državi so Novomeščanke osvojile že osemkrat. Največji mednarodni uspeh so dosegle s prebojem med 32 moštev v Ligi prvakov. V tej sezoni so izgubile vseh 11 ligaških tekem, razlika znaša 9:89. V prvi slovenski ligi sicer s polnim izkupičkom, 13 zmag na prav toliko tekmah, vodi ŽNK Teleing P. Beltinci. Hrvatica Monika Conjar je na 12 tekmah dosegla 32 golov, prav toliko s tekmo več Tjaša Tibaut, 23 jih je zabila Srbkinja Biljana Bradić. Pri Krki so najuspešnejše strelke Simona Jelovšek, ki je zadela štirikrat, po dvakrat pa sta bili natančni Mojca Dimič in Dragica Stipič. Za preostali zadetek je poskrbela Ivana Kutija.
  • Bashley FC nastopa v ligi Southern League Division One South & West, v angleškem nogometnem sistemu liga sodi v osmoligaško konkurenco. Nogometaši so odigrali 38 tekem, le na dveh pa so prišli do točke, gol razlika je -171. Na zadnjih desetih tekmah so osvojili le dve točki manj kot Aston Villa.
  • SV Gloggnitz igra v drugi avstrijski ženski ligi. Na 14 tekmah dekleta niso prišla do točke, gol razlika je -136. Na zadnjih štirih dvobojih so nogometašice prejele 44 zadetkov.

"Vse ni tako črno navijači Ville!" so zaključili pri irskem ponudniku stav, ki je kar precej znan po svojih hudomušnih objavah na twitterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.