Šport > Nogomet
83 ogledov

Terry po enem letu zapustil Aston Villo

john terry Reševalni pas/Twitter
Branilec ni razkril, ali bo nadaljeval svojo kariero.

Sedemintridesetletni angleški obrambni nogometni igralec John Terry je po letu dni zapustil Aston Villo. Zasedba iz Birminghama je v tej sezoni nastopala v drugem najmočnejšem angleškem ligaškem tekmovanju championship, v odločilnem dvoboju za preboj v elitni premier league pa je morala priznati premoč londonskemu Fulhamu.

"V veliko čast in zadovoljstvo mi je bilo braniti barve te ekipe in biti njen kapetan. Celotno sezono smo se borili in trudili po naših najboljših močeh, do vrnitve v premier league, kjer je tudi mesto Aston Villi, pa so nas ločile malenkosti," je za klubsko spletno stran med drugim dejal 37-letni Terry, ki ni spregovoril o svoji prihodnosti in morebitnem koncu svoje igralske kariere.

Terry je najbolj zvezdne trenutke v svoji karieri doživel v času, ko je branil barve londonskega Chelseaja. Z njim je leta 2012 osvojil ligo prvakov in leto dni kasneje evropsko ligo, petkrat osvojil premier league v letih 2005, 2006, 2010, 2015 in 2016 ter štirikrat pokal FA v letih 2007, 2009, 2010 in 2012. Za angleško izbrano vrsto je med letoma 2003 in 2012 odigral 78 tekem in dosegel šest golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice