Znano ime na klopi Mure

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji strateg nogometnega kluba Maribor Ante Šimundža bo sedel na klop Mure.
Oglej si celoten članek

Navijači Mure so Anteja Šimundžo spoznali že leta 2011, ko je prevzel takratno Muro 05 in jo popeljal do tretjega mesta v prvoligaški konkurenci. Pri Muri je ostal do konca sezone 2012/13, potem pa prevzel Maribor in z njim uspešno nastopal tudi v evropskih tekmovanjih.

Kot poroča spletna stran www.nsmura.si, se je Šimundža po skoraj dveh letih trenerskega premora odločil, da sprejme ponudbo Mure, se vrne na klop kluba iz Fazanerije ter mu pomaga pri povratku proti vrhu slovenskega nogometa. Uradna predstavitev sledi na novinarski konferenci pred pričetkom priprav članske ekipe Mure v ponedeljek, 26. junija.

Šimundža je po trenerskem delu pri Muri deloval še pri Aluminiju in kasneje pri Mariboru, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2013/14, 2014/15). V sezoni 2013/14 je NK Maribor popeljal med 32 najboljših ekip v Ligi Evropa. V sezoni 2014/15 pa mu je z vijoličastimi uspel tudi preboj v skupinski del tekmovanja v elitni Ligi prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.