Šport > Nogomet
71 ogledov

Znano ime na klopi Mure

Šimundža Maccabi Tel Aviv Maribor EPA
Nekdanji strateg nogometnega kluba Maribor Ante Šimundža bo sedel na klop Mure.

Navijači Mure so Anteja Šimundžo spoznali že leta 2011, ko je prevzel takratno Muro 05 in jo popeljal do tretjega mesta v prvoligaški konkurenci. Pri Muri je ostal do konca sezone 2012/13, potem pa prevzel Maribor in z njim uspešno nastopal tudi v evropskih tekmovanjih.

Kot poroča spletna stran www.nsmura.si, se je Šimundža po skoraj dveh letih trenerskega premora odločil, da sprejme ponudbo Mure, se vrne na klop kluba iz Fazanerije ter mu pomaga pri povratku proti vrhu slovenskega nogometa. Uradna predstavitev sledi na novinarski konferenci pred pričetkom priprav članske ekipe Mure v ponedeljek, 26. junija.

Šimundža je po trenerskem delu pri Muri deloval še pri Aluminiju in kasneje pri Mariboru, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2013/14, 2014/15). V sezoni 2013/14 je NK Maribor popeljal med 32 najboljših ekip v Ligi Evropa. V sezoni 2014/15 pa mu je z vijoličastimi uspel tudi preboj v skupinski del tekmovanja v elitni Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.