Znano, kdaj se bo Kopitar vrnil na led

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je v nedeljo pozno zvečer potrdilo datum začetka nove sezone.
Oglej si celoten članek

Sezona 2020/2021 se bo začela 13. januarja, v njej pa bodo moštva v začasnih divizijah odigrala po 56 tekem rednega dela, sta se dogovorila vodstvo lige NHL in združenje njenih igralcev (NHLPA).

NHL Legendarni vratar šokiral s priznanjem o bolezni

"Četudi se zavedamo vseh izzivov, podobno kot ob nadaljevanju minule sezone, bosta še naprej na prvem mestu zdravje in varnost vseh deležnikov in družbe, v kateri živimo in igramo hokej," je v izjavi za javnost v luči pandemije novega koronavirusa zapisal komisar lige Gary Bettman.

Trening kampi moštev se bodo odprli 3. januarja, ne bo pa pripravljalnih tekem, so sporočili. Sedem ekip, ki niso odigrale niti tekme v nadaljevanju minule sezone, bodo lahko z aktivnostmi pričele nekoliko prej, 31. decembra.

Fenomen Neuničljivi šampion začel svojo 33. sezono

Ekipe bodo v rednem delu igrale le znotraj začasno sestavljenih divizij, prva štiri moštva pa se bodo iz vsake uvrstila v končnico. V vzhodni, centralni in zahodni diviziji bo osem moštev odigralo po osem medsebojnih srečanj z ostalimi člani divizije, v severni, ki je povsem kanadska s sedmimi ekipami, pa se bodo med seboj merila devetkrat ali desetkrat.

V končnici bo sodelovalo 16 ekip, format pa bo običajen, saj bodo moštva igrala na štiri zmage v vseh krogih končnice. Sezona se bo predvidoma končala 8. maja, kar bo vodstvu lige omogočilo načrtovanje običajne naslednje sezone v oktobru 2021.

Trenutni načrt vrnitve na ledene ploskve predvideva igranje v domačih dvoranah brez navzočnosti gledalcev, kar pa se lahko med sezono spremeni, so še sporočili iz vodstva lige NHL.

Viralni hit Obletnica slavnega 'selfija', ki je cel svet pahnil v krohot

Priprava dogovora in pravil za igranje 31 ekip NHL je bila zahtevna naloga. Poleg varnostnih in zdravstvenih protokolov, ki so različni za posamezne zvezne države ZDA in Kanado, so morali upoštevati še zelo različna pravila o javnih zbiranjih, ter zaostrene prehode meje med ZDA in Kanado.

Zadnjo tekmo prejšnje sezone NHL so odigrali 28. septembra, ko je na šesti tekmi finala ekipa Tampa Bay Lightning z 2:0 premagala Dallas Stars ter osvojila Stanleyjev pokal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.