Šport
693 ogledov

Legendarni vratar šokiral s priznanjem o bolezni

Henrik Lundqvist Profimedia
V svoji karieri je osvojil nagrado za najboljšega čuvaja mreže v NHL, v svojih vitrinah ima tudi zlato olimpijsko medaljo.

Henrik Lundqvist je v četrtek šokiral hokejski svet, ko je sporočil, da ima srčno bolezen. Nekdanji vratar New York Rangers, bil je prvi obraz te ekipe več kot desetletje, preko družbenih omrežij ni razkril, kakšne težave s srcem ima, a je povedal, da bo zaradi njih izpustil celotno sezono severnoameriške lige NHL z Washington Capitals.

jaromir jagr Fenomen Šport Neuničljivi šampion začel svojo 33. sezono

"Ne bom se pridružil Capitals v prihajajoči sezoni. Po dolgih tednih pregledov in pogovorov s specialisti po vsej državi so zdravniki ugotovili, da imam srčno bolezen, ki mi bo preprečila, da letos 'zadrsam' na led," je zapisal švedski zvezdnik na Twitterju.

Novica o tem je močno odmevala v hokejskem svetu, saj je 38-letni veteran pred desetimi tedni podpisal enoletno pogodbo z Washington Capitals.

"Novico sem zelo težko prežvečil in sprejel, vendar je po zadnjih pregledih v začetku tedna postalo jasno, da nimam druge izbire," je še zapisal Lundqvist, ki je 15 sezon igral za Rangerje.

Henrik Lundqvist | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2012 je osvojil tudi nagrado vezina za najboljšega vratarja lige NHL, na olimpijskih igrah v Torinu 2006 pa je popeljal švedsko reprezentanco do zlate medalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice