Znano, kje bodo odločilni obračuni Lige prvakov

Foto: Twitter Stadion Da Luz v Lizboni.
Foto: Reševalni pas/Twitter Stadion Da Luz v Lizboni.
Kot enega od pogojev, ki jih Uefa zahteva pri podelitvi turnirja, pa Bild navaja tudi zadostno število ustreznih nogometnih stadionov.
Oglej si celoten članek

Nogometna Liga prvakov se bo, kot poroča nemški časnik Bild, v tej podaljšani evropski sezoni razpletla v Lizboni. Ta naj bi dobila prednost pred nemškim Frankfurtom, medtem ko Moskva zaradi razširjenosti pandemije novega koronavirusa v Rusiji ni bila pravi tekmec za ti mesti.

Vsa tri mesta oziroma države so postali kandidati za izvedbo turnirja, potem ko naj bi se turški Carigrad, ki bi moral gostil le finalno tekmo, če bi ta potekala po predvidenem programu konec maja, odpovedal izvedbi mini turnirja zaradi finančnih težav.

Kot poroča Bild, je Uefa pred zasedanjem 17. junija, kjer bo odločala o dokončni obliki izvedbe Lige prvakov, že dala prednost Portugalcem. Glavni razlogi naj bi bili, da v tekmovanju ni več nobenega portugalskega kluba, poleg tega ima portugalska prestolnica primerne nogometne objekte, pa tudi zdravstvena slika države je po pandemiji novega koronavirusa stabilna.

Čovek na mestu Čeferin znova 'udaril', njegovo sporočilo močno odmeva

Foto: Facebook stadion Da Luz Lizbona

Kot enega od pogojev, ki jih Uefa zahteva pri podelitvi turnirja, pa Bild navaja tudi zadostno število ustreznih nogometnih stadionov. Turnir naj bi izpeljali z vsemi tekmami četrtfinala, polfinala in finala na štirih stadionih, ki se morajo nahajati v krogu 100 kilometrov.

Frankfurt naj bi se po poročanju časnika zdaj po razočaranju, ker je ostal brez izvedbe turnirja, skušal prebiti vsaj do tolažilne nagrade in dobiti organizacijo odločilnega dela tekmovanja v Ligi Evropa.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.