Šport > Nogomet
215 ogledov

Znano, kje bodo odločilni obračuni Lige prvakov

stadion Da Luz Lizbona Reševalni pas/Twitter Stadion Da Luz v Lizboni.
Kot enega od pogojev, ki jih Uefa zahteva pri podelitvi turnirja, pa Bild navaja tudi zadostno število ustreznih nogometnih stadionov.

Nogometna Liga prvakov se bo, kot poroča nemški časnik Bild, v tej podaljšani evropski sezoni razpletla v Lizboni. Ta naj bi dobila prednost pred nemškim Frankfurtom, medtem ko Moskva zaradi razširjenosti pandemije novega koronavirusa v Rusiji ni bila pravi tekmec za ti mesti.

Vsa tri mesta oziroma države so postali kandidati za izvedbo turnirja, potem ko naj bi se turški Carigrad, ki bi moral gostil le finalno tekmo, če bi ta potekala po predvidenem programu konec maja, odpovedal izvedbi mini turnirja zaradi finančnih težav.

Kot poroča Bild, je Uefa pred zasedanjem 17. junija, kjer bo odločala o dokončni obliki izvedbe Lige prvakov, že dala prednost Portugalcem. Glavni razlogi naj bi bili, da v tekmovanju ni več nobenega portugalskega kluba, poleg tega ima portugalska prestolnica primerne nogometne objekte, pa tudi zdravstvena slika države je po pandemiji novega koronavirusa stabilna.

aleksander čeferin Čovek na mestu Šport Čeferin znova 'udaril', njegovo sporočilo močno odmeva

stadion Da Luz Lizbona | Avtor: Facebook Facebook

Kot enega od pogojev, ki jih Uefa zahteva pri podelitvi turnirja, pa Bild navaja tudi zadostno število ustreznih nogometnih stadionov. Turnir naj bi izpeljali z vsemi tekmami četrtfinala, polfinala in finala na štirih stadionih, ki se morajo nahajati v krogu 100 kilometrov.

Frankfurt naj bi se po poročanju časnika zdaj po razočaranju, ker je ostal brez izvedbe turnirja, skušal prebiti vsaj do tolažilne nagrade in dobiti organizacijo odločilnega dela tekmovanja v Ligi Evropa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice