Šport > Nogomet
1617 ogledov

Brez pridruženih bolezni, obiskal tekmo in umrl za covidom-19

liverpool navijači Epa
Družina pokojnega navijača od britanske vlade zahteva odgovore v povezavi z njegovo smrtjo za posledicami koronavirusa.

V Liverpoolu so v obdobju med 7. in 9. aprilom zabeležili velik porast okužb s covidom-19, kar naj bi bilo neposredno povezano z nogometno tekmo med Liverpoolom in Atléticom. Ta je bila v okviru osmine finala lige prvakov odigrana 11. marca na stadionu Anfield.

Po ugotovitvah britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) je tekma botrovala najmanj 41. smrtnim žrtvam, med katerimi se je znašel tudi 70-letni navijač Liverpoola Richard Mawson.

Jan Oblak Biološka bomba Šport Britanci trdijo: ena tekma je povzročila smrt 41 ljudi!

Srečanje Liverpoola in Atlética naj bi na Otoku imelo enak učinek kot obračun Atalante in Valencie 19. februarja na stadionu San Siro v Milanu. Gre za dve t.i. "biološki bombi", ki sta močno pripomogi k širjenju okužbe in porastu števila smrtnih žrtev.  

Za to naj bi bila v veliki meri odgovorna Evropska nogometna zveza (Uefa), na kar je v besedni vojni z Aleksandom Čeferinom namignil tudi slovenski premier Janez Janša.

Liverpool Atlético Anfield Biološka bomba Šport "Za številne umrle je bil ta dan usoden"

Angleški velikan je v času, ko se je koronavrius nezadržno širil po Evropi, na domačem stadionu gostil Atlético in se po porazu z 2:3 poslovil od tekmovanja. Virus naj bi se s pomočjo tekme, kateri je prisostvovalo na tisoče španskih navijačev, začel nezadržno širiti po Otoku. Med žrtvami je bil tudi dolgoletni navijač Liverpoola Richard Mawson, ki se je po mnenju družine okužil, ko je na poti do stadiona šel skozi skupino gostujočih navijačev. Čeprav v življenju ni imel nobenih resnih zdravstvenih težav, je mesec dni kasneje podlegel okužbi.

"Vsi smo vedeli, da je virus med nami, toda vlada je trdila, da ni razloga za skrb, mi pa smo ji verjeli," je za Daily Mail povedala vdova. Tudi njegov sin je prepričan, da je bil za očeta usoden obisk tekme. "Prepričani smo, da se je okužil v bližini stadiona. Redko je zapustil hišo in nikoli v življenju ni bil bolan," je povedal Jamie.

"Kot družina potrebujemo nekakšen zaključek, zato zahtevamo temeljito preiskavo, zakaj je bila sprejeta odločitev, da se tekma odigra. Osebno sem prepričan, da se je tako odločila vlada. Ne bomo popustili. Za mojega očeta in vse, ki so izgubili življenje zaradi nogometne tekme. Zahtevamo pravico," je dodal pokojnikov sin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.