Zvezdnik Sonc o bitki z Dončićem in Co.: "Postalo je res strašljivo"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarjem Phoenix Suns se je izmuznila velika priložnost za osvojitev šampionskega prstana.
Oglej si celoten članek

Phoenix Suns so z najboljšim izkupičkom rednega dela sezone veljali za favorite v boju za naslov NBA prvaka, a so jim načrte v polfinalu zahodne konference nepričakovano prekrižali Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks.

Sonca so v seriji z Mavsi vodila z 2:0 in nato še s 3:2, na koncu pa povsem pogorela v odločilni sedmi tekmi, ko so jo Teksašani na gostovanju v Footprint Centru dobili s kar 123:90.

Mavericks Je to poteza, ki bo razbila branilski dvojec Dallasa?

Po besedah Mikala Bridgesa, četrtega najboljšega strelca moštva iz Arizone, je h kolapsu njegovega moštva pripomoglo več različnih dejavnikov, med njimi je izpostavil učinek slovenskega košarkarja in taktičen pristop trenerja Jasona Kidda.

"Zelo so nam otežili delo. Predvsem so zelo uspešno onemogočili naša glavna igralca, Chrisa Paula in Devina Bookerja. Kot ekipa smo vajeni prilagajanja, toda Mavsi so se res odlično odrezali. Ko so ga igrali doma, je šla njihova samozavest v višave," je povedal Bridges.

Nova realnost Green razkril, zakaj se ne druži več s Curryjem

"Imajo Luko Dončića. Potem je tu še Jalen Brunson, ki se je lovil v prvi in drugi tekmi, nato pa je našel pravi ritem, kar jim je zelo pomagaol. In pa Spencer Dinwiddie, tudi njega moram pohvaliti. Mislim, da smo prvič igrali z Dallasom, odkar ga imajo. Igral je odlično košarko. Zadeval je iz igre, mete s korakom nazaj in tako naprej."

Foto: Print Screen "Jason Kidd, človek! Njegove prilagoditve in omejevanje Paula in Bookerja. Nas ostale je silili v to, da jih premagamo sami. Res so bili odlični," je dodal Bridges in priznal, da so na odločilni tekmi podlegli pritisku igranja pred domačim občinstvom.

"Vsi smo pričakovali, da bomo zmagali šesto tekmo v Dallasu. Ko so izenačili, je bila sedma tekma povsem odprta, čeprav smo imeli prednost domačega igrišča. Te prednosti nismo občutili, saj so bili Mavsi zelo samozavestni. Postalo je res strašljivo. Gledam na semafor in imel sem občutek, da zadevajo vse mete, medtem ko nam ni uspevalo.

"Razen v končnici proti Dallasu nismo izgubili že zelo večnost. Vedno, ko smo igrali z njimi, smo imeli občutek, da jih znamo premagati. Ti pi*duni so nas koncu dobili," je zaključil Bridges.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:02 5. Junij 2022.

    JVPM, prenehajte ze enkrat z tem totalno blesavim prevajanjem imena klubov!!! A ne vidite ali slisite od drugih kaksno oslarijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.