Zvezdnik zamrznil plačo in plačuje zaposlenim v klubu

Foto: PrtSc Cesc Fàbregas Fabregas samoizolacija
Nekdanji svetovni prvak se je izkazal.
Oglej si celoten članek

Cesc Fabregas, nekdanji zvezdnik Arsenala, Barcelone in Chelseaja, je v času koronavirusa priskočil na pomoč svojemu sedanjemu klubu Monacu. 

Medtem ko se vodilni možje kluba iz kneževine še pogajajo z nekaterimi nogometaši za zmanjšanje plače, je Fabregas takoj pristal na 30-odstotno znižanje prejemkov. A tu se svetovni prvak s Španijo iz leta 2010 ni ustavil. Ko je izvedel, da v njegovem rojstnem kraju nekateri uslužbenci in prebivalci doma za ostarele potrebujejo nastanitev, jim je plačak sobe v hotelu in jim tako omogočil izolacijo od oseb, ki so v domu že bile okužene.

Video Fàbregas in posledice izolacije: "J**i se tudi ti!"

Do njega je prišla tudi novica, da je klub začasno odpustil nekatere zaposlene, zato se je Fabregas odločil, da jim bo mesečno namenil prispevek in jim tako olajšal spopadanje s krizo. 

Te dni je Monacu ponudil tudi zamrznitev svoje plače, v naslednjih štirih mesecih klubu tako ni potrebno nakazovati denarja na njegov račun. Zaostanek naj bi klub povrnil, ko bo spet likviden. Po poročanju francoskih medijev se je nogometaš strinjal tudi s tem, da mu zaostala plačila lahko plačujejo tudi po koncu pogodbe leta 2022.

Fabregas sicer na leto zasluži okoli šest milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.