Šport > Nogomet
1648 ogledov

Zvezdnik zamrznil plačo in plačuje zaposlenim v klubu

Cesc Fàbregas Fabregas samoizolacija PrtSc
Nekdanji svetovni prvak se je izkazal.

Cesc Fabregas, nekdanji zvezdnik Arsenala, Barcelone in Chelseaja, je v času koronavirusa priskočil na pomoč svojemu sedanjemu klubu Monacu. 

Medtem ko se vodilni možje kluba iz kneževine še pogajajo z nekaterimi nogometaši za zmanjšanje plače, je Fabregas takoj pristal na 30-odstotno znižanje prejemkov. A tu se svetovni prvak s Španijo iz leta 2010 ni ustavil. Ko je izvedel, da v njegovem rojstnem kraju nekateri uslužbenci in prebivalci doma za ostarele potrebujejo nastanitev, jim je plačak sobe v hotelu in jim tako omogočil izolacijo od oseb, ki so v domu že bile okužene.

Cesc Fàbregas Fabregas samoizolacija Video Šport Fàbregas in posledice izolacije: "J**i se tudi ti!"

Do njega je prišla tudi novica, da je klub začasno odpustil nekatere zaposlene, zato se je Fabregas odločil, da jim bo mesečno namenil prispevek in jim tako olajšal spopadanje s krizo. 

 | Avtor:

Te dni je Monacu ponudil tudi zamrznitev svoje plače, v naslednjih štirih mesecih klubu tako ni potrebno nakazovati denarja na njegov račun. Zaostanek naj bi klub povrnil, ko bo spet likviden. Po poročanju francoskih medijev se je nogometaš strinjal tudi s tem, da mu zaostala plačila lahko plačujejo tudi po koncu pogodbe leta 2022.

Fabregas sicer na leto zasluži okoli šest milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.