2,3-milijonsko mesto zaprli zaradi enega samega primera

Foto: Policija
Foto: Policija
Avstralsko mesto Brisbane gre v tridnevno zaprtje, potem ko se je čistilka v hotelu, kjer se izvaja karantena, okužila z novim, britanskim sevom koronavirusa.
Oglej si celoten članek

Ker je ta izjemno kužen, se bojijo širjenja okužb. Gre za prvi primer okužbe s tem novim virusom v Avstraliji, če ne upoštevamo potnikov, ki so zboleli v karanteni. Za vse, ki delajo v hotelih, kjer se izvaja karanteno, so uvedli dnevno testiranje na novi koronavirus, doslej so jih testirali enkrat tedensko. 

Premierka Queenslanda Annastacia Palaszczuk je zaprtje napovedala v petek zjutraj in pojasnila, da se je odločila za tridnevno zaprtje, da bi se izognili 30-dnevnem zaprtju v prihodnosti.

"Mislim, da se vsi v Queenslandu zavedajo, kaj se dogaja v Veliki Britaniji in drugim delih sveta z visoko stopnjo okužb. Ne želimo, da se to zgodi tudi nam," je dejala.

Avstralija je od začetka epidemija potrdila 28.500 primerov okužbe in 909 mrtvih. V Sloveniji imamo trenutno skoraj 23 tisoč aktivnih okužb, torej potrjenih v zadnjih 14 dneh.

Navadno en sam primer okužbe ne bi bil dovolj za zaprtje mesta, predvideno je bilo, da se zaprtje odredi, če bo tridnevno povprečje lokalnih okužb preseglo deset, a so se zaradi izjemne kužnosti britanskega seva odločili, da zaprtje odredijo že zaradi enega primera.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:41 8. Januar 2021.

    No,ovca kaj boš rekla?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.