Svet
2201 ogledov

2,3-milijonsko mesto zaprli zaradi enega samega primera

Najdena mrtva ženska v Nemčiji Policija
Avstralsko mesto Brisbane gre v tridnevno zaprtje, potem ko se je čistilka v hotelu, kjer se izvaja karantena, okužila z novim, britanskim sevom koronavirusa.

Ker je ta izjemno kužen, se bojijo širjenja okužb. Gre za prvi primer okužbe s tem novim virusom v Avstraliji, če ne upoštevamo potnikov, ki so zboleli v karanteni. Za vse, ki delajo v hotelih, kjer se izvaja karanteno, so uvedli dnevno testiranje na novi koronavirus, doslej so jih testirali enkrat tedensko. 

Premierka Queenslanda Annastacia Palaszczuk je zaprtje napovedala v petek zjutraj in pojasnila, da se je odločila za tridnevno zaprtje, da bi se izognili 30-dnevnem zaprtju v prihodnosti.

"Mislim, da se vsi v Queenslandu zavedajo, kaj se dogaja v Veliki Britaniji in drugim delih sveta z visoko stopnjo okužb. Ne želimo, da se to zgodi tudi nam," je dejala.

Avstralija je od začetka epidemija potrdila 28.500 primerov okužbe in 909 mrtvih. V Sloveniji imamo trenutno skoraj 23 tisoč aktivnih okužb, torej potrjenih v zadnjih 14 dneh.

Navadno en sam primer okužbe ne bi bil dovolj za zaprtje mesta, predvideno je bilo, da se zaprtje odredi, če bo tridnevno povprečje lokalnih okužb preseglo deset, a so se zaradi izjemne kužnosti britanskega seva odločili, da zaprtje odredijo že zaradi enega primera.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • hudini 11:41 08.januar 2021.

    No,ovca kaj boš rekla?