3.600 evrov na mesec - premalo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Glede na velik skok cen energentov in hrane so nemške banke nemškim gospodinjstvom za prihodnje mesece napovedale slabše čase.
Oglej si celoten članek

Po njihovih izračunih 3.600 evrov neto mesečnih prihodkov ne zadošča več za eno gospodinjstvo. Po izračunih bančne skupine že 60 odstotkov gospodinjstev porabi celotne mesečne prihodke in del prihrankov samo za pokrivanje življenjskih stroškov. To je na torkovi novinarski konferenci sporočil predsednik Združenja nemških hranilnic in bank Helmut Schlewis.

Slovenija Umar: Takšno gospodarsko rast lahko pričakujemo

Trenutna ocena stanja več kot 300.000 pravnih oseb je pokazala, da gospodinjstvom, ki glede na trenutne razmere zaslužijo manj kot 3600 evrov neto na mesec, konec meseca ne ostane nič privarčevanega denarja.

prvič po 20 letih Evro izenačen z dolarjem: Tu so razlogi, zakaj

Schlewis je zvezni vladi nujno svetoval, naj upošteva omenjene dohodkovne skupine v paketih pomoči, ki bodo kmalu na voljo. Navsezadnje bo zadržano vedenje potrošnikov negativno vplivalo na prodajo na drobno in splošno ekonomsko stanje v Nemčiji.

Marta Kos Marta Kos: Kakovost življenja v Sloveniji je boljša kot v Švici

Po Schlewisovih besedah lahko zaradi inflacije in visokih cen energentov tako zasebna gospodinjstva, kot tudi podjetja dosežejo meje, ko finančno ne bodo mogli več pokriti vseh nujnih mesečnih stroškov. Banke zato pozivajo k omejitvi cen energije. Tudi gospodinjstva in podjetja bi morala narediti svoj del in prihraniti vsaj 20 odstotkov energije ter se vse bolj zanašati na obnovljive vire energije, še navajajo v združenju.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:29 19. September 2022.

    Moj bratranec se je par let nazaj z družino preselil v Nemčijo. Živi v dupleksu z 90 kvadratnimi metri uporabne …

  • 08:24 19. September 2022.

    V Nemčiji so plače višje kot pri nas, pa tudi stroški so višji. Če vse to upoštevaš, je življenjski standard …

  • 00:09 19. September 2022.

    HAHAHA!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.