Svet
52323 ogledov

3.600 evrov na mesec - premalo!

denar bankovci Profimedia
Glede na velik skok cen energentov in hrane so nemške banke nemškim gospodinjstvom za prihodnje mesece napovedale slabše čase.

Po njihovih izračunih 3.600 evrov neto mesečnih prihodkov ne zadošča več za eno gospodinjstvo. Po izračunih bančne skupine že 60 odstotkov gospodinjstev porabi celotne mesečne prihodke in del prihrankov samo za pokrivanje življenjskih stroškov. To je na torkovi novinarski konferenci sporočil predsednik Združenja nemških hranilnic in bank Helmut Schlewis.

denar bankovci Slovenija Umar: Takšno gospodarsko rast lahko pričakujemo

Trenutna ocena stanja več kot 300.000 pravnih oseb je pokazala, da gospodinjstvom, ki glede na trenutne razmere zaslužijo manj kot 3600 evrov neto na mesec, konec meseca ne ostane nič privarčevanega denarja.

štetje evrov prvič po 20 letih Slovenija Evro izenačen z dolarjem: Tu so razlogi, zakaj

Schlewis je zvezni vladi nujno svetoval, naj upošteva omenjene dohodkovne skupine v paketih pomoči, ki bodo kmalu na voljo. Navsezadnje bo zadržano vedenje potrošnikov negativno vplivalo na prodajo na drobno in splošno ekonomsko stanje v Nemčiji.

Marta Kos Marta Kos Slovenija Marta Kos: Kakovost življenja v Sloveniji je boljša kot v Švici

Po Schlewisovih besedah lahko zaradi inflacije in visokih cen energentov tako zasebna gospodinjstva, kot tudi podjetja dosežejo meje, ko finančno ne bodo mogli več pokriti vseh nujnih mesečnih stroškov. Banke zato pozivajo k omejitvi cen energije. Tudi gospodinjstva in podjetja bi morala narediti svoj del in prihraniti vsaj 20 odstotkov energije ter se vse bolj zanašati na obnovljive vire energije, še navajajo v združenju.
 

Komentarjev 9
  • Avatar GeorgeLincolnRockwell
    GeorgeLincolnRockwell 17:29 19.september 2022.

    Moj bratranec se je par let nazaj z družino preselil v Nemčijo. Živi v dupleksu z 90 kvadratnimi metri uporabne površine. Najemnina 500€ + stroški. Naj mi nekdo najde cenejšo varianto pri nas. I'll wait..

  • miho 08:24 19.september 2022.

    V Nemčiji so plače višje kot pri nas, pa tudi stroški so višji. Če vse to upoštevaš, je življenjski standard v Nemčiji primerljiv z našim. Edino, kar je v Nemčiji bolje (pa še to le gor na daljnjem severu) so ...prikaži več malo hladnejša poletja in na zahodu Nemčije malo milejše zime kot pri nas.

  • 725b03553d49f4b8e93285a1f3dfccb54987f980 00:09 19.september 2022.

    HAHAHA!