Američani pobili 200 ruskih plačancev

Foto: EPA
Foto: EPA
Američani so potrdili namigovanja o vojaški operaciji, v kateri so pobili 200 Rusov.
Oglej si celoten članek

Ameriški general Jonathan Braga, šef operacij za Irak in Sirijo, je potrdil vest o vojaški akciji februarja, v kateri so Američani trčili z ruskimi plačanci. Rusi so potegnili krajši konec.

"Ocenjujemo, da je bilo v akciji ubitih od 200 do 300 ruskih plačancev," je potrdil general Braga v reportaži MSNBC. Pojasnil je tudi, kako je prišlo do ameriško - ruskega vojaškega spora, prvega od hladne vojne naprej.

7. februarja ponoči so ameriški vojaki in njihovi sirski zavezniki, ki so bili nameščeni v bazi v pokrajini Deir ez-Zor vzhodno od Evfrata na jugovzhodu Sirije, opazili, da se bazi bliža skupina vojakov v tankih in ostalih vojaških vozilih.

"Poklical sem svoj kontakt na ruski strani. Z Rusi vzdržujemo kontakte v izogib nesporazumom," je pojasnil general Braga. Sogovornik na ruski strani ga je prepričeval, da ruska vojska na tem območju niso prisotni.

Razlog Rusi ne izključujejo vojne z ZDA

Vojaki so se medtem še vedno približevali njihovi bazi v bližini naftne rafinerije. Dve uri kasneje so napadli, Američani pa so na napad odgovorili. Poklicali so tudi letalske okrepitve. V akciji naj bi bilo ubitih več kot 200 ruskih plačancev, je potrdil general Braga in s tem potrdil nekatera namigovanja o tej akciji.

Uradni Kremelj ne na namigovanja ne na te besede ameriškega generala ne reagira.

Trump Trump: Rezultat napada na Sirijo ne bi mogel biti boljši

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:42 3. Maj 2018.

    "Vojaki so se medtem še vedno približevali njihovi bazi v bližini naftne rafinerije". Se vidi ameriški interes, vahtajo nafto, da …

  • 07:02 3. Maj 2018.

    7. februarja ponoči so ameriški vojaki in njihovi sirski zavezniki... HAHAHAHAHAHAA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.