Svet
7968 ogledov

Američani pobili 200 ruskih plačancev

Sirija EPA
Američani so potrdili namigovanja o vojaški operaciji, v kateri so pobili 200 Rusov.

Ameriški general Jonathan Braga, šef operacij za Irak in Sirijo, je potrdil vest o vojaški akciji februarja, v kateri so Američani trčili z ruskimi plačanci. Rusi so potegnili krajši konec.

"Ocenjujemo, da je bilo v akciji ubitih od 200 do 300 ruskih plačancev," je potrdil general Braga v reportaži MSNBC. Pojasnil je tudi, kako je prišlo do ameriško - ruskega vojaškega spora, prvega od hladne vojne naprej.

7. februarja ponoči so ameriški vojaki in njihovi sirski zavezniki, ki so bili nameščeni v bazi v pokrajini Deir ez-Zor vzhodno od Evfrata na jugovzhodu Sirije, opazili, da se bazi bliža skupina vojakov v tankih in ostalih vojaških vozilih.

"Poklical sem svoj kontakt na ruski strani. Z Rusi vzdržujemo kontakte v izogib nesporazumom," je pojasnil general Braga. Sogovornik na ruski strani ga je prepričeval, da ruska vojska na tem območju niso prisotni.

Svet 27.05.12, sirija, demonstracije, Free Syrian Army, vojaska vaja v opusceni Razlog Svet Rusi ne izključujejo vojne z ZDA

Vojaki so se medtem še vedno približevali njihovi bazi v bližini naftne rafinerije. Dve uri kasneje so napadli, Američani pa so na napad odgovorili. Poklicali so tudi letalske okrepitve. V akciji naj bi bilo ubitih več kot 200 ruskih plačancev, je potrdil general Braga in s tem potrdil nekatera namigovanja o tej akciji.

Uradni Kremelj ne na namigovanja ne na te besede ameriškega generala ne reagira.

napad na Sirijo Trump Svet Trump: Rezultat napada na Sirijo ne bi mogel biti boljši

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 07:42 03.maj 2018.

    "Vojaki so se medtem še vedno približevali njihovi bazi v bližini naftne rafinerije". Se vidi ameriški interes, vahtajo nafto, da jo imajo napol zastonj.

  • marko19 07:02 03.maj 2018.

    7. februarja ponoči so ameriški vojaki in njihovi sirski zavezniki... HAHAHAHAHAHAA