Američani ponovno udarili v Iraku

Foto: Epa
Foto: Epa
Ameriška letala so bombardirala pet različnih lokacij.
Oglej si celoten članek

Včeraj, v zgodnjih večernih urah, so ZDA izvedle več napadov na objekte Kata'ib Hizbollah (KH) po vsem Iraku, so vodilni priznali v sporočilu za javnost.

Ti napadi naj bi bili usmerjeni v pet skladišč orožja z namenom oslabitve njihovih prihodnjih napadov na zavezniške sile. Ministrstvo za obrambo ZDA je zatrdilo, da so bili njihovi napadi "obrambne narave ter sorazmeren in neposreden odgovor na grožnjo, ki jo predstavljajo iranske šiitske milice (SMG), ki še naprej napadajo baze, ki gostijo koalicijske sile".

Napad, ki so ga v sredo SMG izvedle na tabor Taji, je namreč terjal tri življenja, 14 ljudi je bilo ranjenih. "ZDA ne bodo dopuščale napadov na naš narod, naše interese ali zaveznike," je dejal minister za obrambo, Mark T. Esper. "Kot smo pokazali v zadnjih mesecih, bomo sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito naših sil v Iraku in regiji."

ZDA in zavezniki, kot pravijo na ameriškem ministrstvu, ostajajo zavezani trajnemu porazu ISIS-a ter dolgoročni varnosti, stabilnosti in suverenosti Iraka.

dezurni@zurnal24.si


Svet Iranski konservativci razglasili zmago na volitvah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.