Svet
1172 ogledov

Američani ponovno udarili v Iraku

Iran Irak ZDA raketni napad Epa
Ameriška letala so bombardirala pet različnih lokacij.

Včeraj, v zgodnjih večernih urah, so ZDA izvedle več napadov na objekte Kata'ib Hizbollah (KH) po vsem Iraku, so vodilni priznali v sporočilu za javnost.

Ti napadi naj bi bili usmerjeni v pet skladišč orožja z namenom oslabitve njihovih prihodnjih napadov na zavezniške sile. Ministrstvo za obrambo ZDA je zatrdilo, da so bili njihovi napadi "obrambne narave ter sorazmeren in neposreden odgovor na grožnjo, ki jo predstavljajo iranske šiitske milice (SMG), ki še naprej napadajo baze, ki gostijo koalicijske sile".

Napad, ki so ga v sredo SMG izvedle na tabor Taji, je namreč terjal tri življenja, 14 ljudi je bilo ranjenih. "ZDA ne bodo dopuščale napadov na naš narod, naše interese ali zaveznike," je dejal minister za obrambo, Mark T. Esper. "Kot smo pokazali v zadnjih mesecih, bomo sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito naših sil v Iraku in regiji."

ZDA in zavezniki, kot pravijo na ameriškem ministrstvu, ostajajo zavezani trajnemu porazu ISIS-a ter dolgoročni varnosti, stabilnosti in suverenosti Iraka.

dezurni@zurnal24.si


Iran volitve Svet Iranski konservativci razglasili zmago na volitvah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.