Avtomobila bombi, več deset mrtvih

Foto: Epa Eksploziji v Somaliji Foto: Epa Eksploziji v Somaliji Foto: Epa Eksploziji v Somaliji Foto: Epa Eksploziji v Somaliji
V prvem napadu je avtomobil razneslo pred hotelom, nato je eksplodiral še minibus.
Oglej si celoten članek

Prestolnico Somalije sta danes pretresli dve siloviti eksploziji. Obe naj bi povzročila avtomobila bombi. V prvem napadu je avtomobil razneslo pred hotelom, nakar je sledilo streljanje. Kmalu zatem je na bližnjem križišču eksplodiral minibus. Podatkov o žrtvah še ni, bi pa naj bilo več mrtvih in ranjenih.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, v napadenem hotelu Nasa Hablod pogosto bivajo politiki in vladni uslužbenci. Nasilje v hotelu, v katerega so vdrli oboroženi napadalci, po poročanju agencije Reuters še poteka.

Foto: Epa Eksploziji v Somaliji Po poročanju britanskega BBC uradnih navedb o žrtvah resda ni, a navaja navedbe reševalne službe, da naj bi že prepeljali najmanj 15 ranjenih in da so na prizorišču napada "številna trupla".

več mrtvih V Somaliji strmoglavilo letalo, več mrtvih

Pred samo dvema tednoma je silovita bomba v Mogadišu terjala več kot 350 življenj, več kot 50 ljudi pa še vedno pogrešajo. To je bil najhujši napad v zgodovini sicer nemirne Somalije. Odgovornosti za napad ni prevzel nihče, vlada pa je zanj okrivila skrajno islamistično skupino Al Šabab, ki je povezana z Al Kaido. Ta sicer vpletenost zanika.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.