Svet
1559 ogledov

Avtomobila bombi, več deset mrtvih

Eksploziji v Somaliji
1/4
Epa
V prvem napadu je avtomobil razneslo pred hotelom, nato je eksplodiral še minibus.

Prestolnico Somalije sta danes pretresli dve siloviti eksploziji. Obe naj bi povzročila avtomobila bombi. V prvem napadu je avtomobil razneslo pred hotelom, nakar je sledilo streljanje. Kmalu zatem je na bližnjem križišču eksplodiral minibus. Podatkov o žrtvah še ni, bi pa naj bilo več mrtvih in ranjenih.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, v napadenem hotelu Nasa Hablod pogosto bivajo politiki in vladni uslužbenci. Nasilje v hotelu, v katerega so vdrli oboroženi napadalci, po poročanju agencije Reuters še poteka.

Eksploziji v Somaliji | Avtor: Epa Epa
Po poročanju britanskega BBC uradnih navedb o žrtvah resda ni, a navaja navedbe reševalne službe, da naj bi že prepeljali najmanj 15 ranjenih in da so na prizorišču napada "številna trupla".

Strmoglavilo letalo v Somaliji več mrtvih Svet V Somaliji strmoglavilo letalo, več mrtvih

Pred samo dvema tednoma je silovita bomba v Mogadišu terjala več kot 350 življenj, več kot 50 ljudi pa še vedno pogrešajo. To je bil najhujši napad v zgodovini sicer nemirne Somalije. Odgovornosti za napad ni prevzel nihče, vlada pa je zanj okrivila skrajno islamistično skupino Al Šabab, ki je povezana z Al Kaido. Ta sicer vpletenost zanika.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.