BBC v radikalno odločitev v Rusiji

Foto: Profimedia vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija
Foto: Profimedia vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija
BBC v prvi vrsti izpostavlja varnost svojih zaposlenih.
Oglej si celoten članek

Zaradi zakonodaje, ki jo je danes sprejela ruska duma, britanski BBC začasno prekinja delo vseh svojih novinarjev v Rusiji, je danes sporočil direktor BBC Tim Davie. Dodal je, da nova zakonodaja, ki določa visoke kazni za širjenje domnevnih lažnih informacij o ruskih vojaških silah, kriminalizira neodvisno novinarstvo.

"Ne preostane nam drugega, kot da začasno prekinemo delo vseh novinarjev BBC News in njihovega podpornega osebja v Ruski federaciji, dokler ne ocenimo vseh posledic tega neželenega dogodka," je po poročanju BBC dejal Davie. Dodal je, da bo medij še naprej objavljal novice v ruščini zunaj Rusije.

Poudaril je še, da je zanje najpomembnejša varnost zaposlenih, zato jih ne želi izpostavljati tveganju kazenskega pregona samo zato, ker opravljajo svoje delo. Vsem novinarjem se je zahvalil za njihov pogum, odločnost in strokovnost. "Naši novinarji v Ukrajini in po svetu bodo še naprej poročali o invaziji na Ukrajino," je še poudaril Davie.

Spodnji dom ruskega parlamenta je danes sprejel zakonodajo, ki določa visoke kazni za širjenje domnevnih lažnih informacij o ruskih vojaških silah. Kršiteljem grozijo denarne kazni in do 15 let zapora. Sprememba zakona zbuja bojazen, da bodo v Rusiji še dodatno omejili poročanje preostalih neodvisnih medijev v državi.

Vojna Moskva nemilostno v to prepoved Moskva S tem zakonom Rusi odgovarjajo za sankcije

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:27 4. Marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.