BiH nevarnega džihadista izročila ZDA

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Američani so ga iskali več let.
Oglej si celoten članek

Osumljeni terorist Mirsad Kandić, ki ga Američani sumijo, da je bil pomemben operativec Islamske države, je bil s strani oblasti Bosne in Hercegovine prijet v bližini Sarajeva. V veliki tajnosti so ga danes izročili Američanom, ki so ga iskali več let, objavljajo mediji v Bosni in Hercegovini.

Glede na razpoložljive informacije je bil rojen na Kosovu leta 1981, leta je živel v Ameriki in posedoval tako imenovano zeleno karto. Na spisku oseb, ki jih išče ameriško ministrstvo pravosodja, se je nahajal že leta 2014, dve leti za tem je bila za njim izdana mednarodna tiralica.

Terorizem Svarilo: "Evropa, vojaki IS so pripravljeni"

Ameriškim oblastem so ga izročili na sarajevskem letališču, po njega so poslali posebno letalo, kaj naj bi - tako mediji v Bosni in Hercegovini - dokazovalo, za kako pomembnega osumljenca gre.

Povezan naj bi bil z več primeri samomorilskih napadov, prepisi njegove korespondence s pomočjo aplikacije WhatsApp pa naj bi dokazovale, da je bil blizu z nekaterimi najbolj vplivnimi osebami v strukturi Islamske države.

Več o primeru za zdaj ni znano.

Pobegla najstnica "Bodi srečna, da te nismo obglavili"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.