Svet
2072 ogledov

BiH nevarnega džihadista izročila ZDA

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
Američani so ga iskali več let.

Osumljeni terorist Mirsad Kandić, ki ga Američani sumijo, da je bil pomemben operativec Islamske države, je bil s strani oblasti Bosne in Hercegovine prijet v bližini Sarajeva. V veliki tajnosti so ga danes izročili Američanom, ki so ga iskali več let, objavljajo mediji v Bosni in Hercegovini.

Glede na razpoložljive informacije je bil rojen na Kosovu leta 1981, leta je živel v Ameriki in posedoval tako imenovano zeleno karto. Na spisku oseb, ki jih išče ameriško ministrstvo pravosodja, se je nahajal že leta 2014, dve leti za tem je bila za njim izdana mednarodna tiralica.

Teroristični napad v Manchestru Terorizem Svet Svarilo: "Evropa, vojaki IS so pripravljeni"

Ameriškim oblastem so ga izročili na sarajevskem letališču, po njega so poslali posebno letalo, kaj naj bi - tako mediji v Bosni in Hercegovini - dokazovalo, za kako pomembnega osumljenca gre.

Povezan naj bi bil z več primeri samomorilskih napadov, prepisi njegove korespondence s pomočjo aplikacije WhatsApp pa naj bi dokazovale, da je bil blizu z nekaterimi najbolj vplivnimi osebami v strukturi Islamske države.

Več o primeru za zdaj ni znano.

Pobegla najstnica Pobegla najstnica Svet "Bodi srečna, da te nismo obglavili"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.