Božična grozljivka v Avstriji

Foto: Profimedia
Reševalci so opozarjali, a kljub opozorilom je plaz zasul približno deset ljudi.
Oglej si celoten članek

Avstrijska policija je sporočila, da je plaz v zvezni deželi Predarlsko na zahodu države danes popoldne zasul približno deset ljubiteljev zimskih športov. "Eno osebo smo rešili, iskanje se nadaljuje," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik, vendar ni navedel več podrobnosti.

Za iskanje pogrešanih oseb so reševalci mobilizirali tudi helikopterje in več ekip s psi. O identiteti prizadetih oseb za zdaj ni nobenih informacij.

Plaz se je sprožil okoli 15. ure na nadmorski višini okoli 2700 metrov blizu smučišča Lech Zürz.

Reševalci v Avstriji so že pred koncem tedna opozorili na krhkost snežne odeje ob otoplitvi ter da na tem območju in v sosednji Tirolski obstaja velika nevarnost snežnih plazov.

V zadnjih letih so snežni plazovi v Avstriji povzročili povprečno dvajset smrtnih žrtev na leto.

Popotnik Smučarji v Avstriji prakticirajo to dolgo tradicijo Smučanje Najlepša avstrijska smučišča z naravnim snegom

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:47 25. December 2022.

    Kot da ni bilo bolj varnih gorskih poti, kjer se da lepo izogniti plazovskim nevarnostim, ali pa padcem v skrite …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.