Svet
6681 ogledov

Božična grozljivka v Avstriji

Snežni plaz
Reševalci so opozarjali, a kljub opozorilom je plaz zasul približno deset ljudi.

Avstrijska policija je sporočila, da je plaz v zvezni deželi Predarlsko na zahodu države danes popoldne zasul približno deset ljubiteljev zimskih športov. "Eno osebo smo rešili, iskanje se nadaljuje," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik, vendar ni navedel več podrobnosti.

Za iskanje pogrešanih oseb so reševalci mobilizirali tudi helikopterje in več ekip s psi. O identiteti prizadetih oseb za zdaj ni nobenih informacij.

Plaz se je sprožil okoli 15. ure na nadmorski višini okoli 2700 metrov blizu smučišča Lech Zürz.

Reševalci v Avstriji so že pred koncem tedna opozorili na krhkost snežne odeje ob otoplitvi ter da na tem območju in v sosednji Tirolski obstaja velika nevarnost snežnih plazov.

V zadnjih letih so snežni plazovi v Avstriji povzročili povprečno dvajset smrtnih žrtev na leto.

Savna (Avstrija) Popotnik Popotnik Smučarji v Avstriji prakticirajo to dolgo tradicijo Zillertal Arena, smučanje, avstrija Smučanje Popotnik Najlepša avstrijska smučišča z naravnim snegom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 20:47 25.december 2022.

    Kot da ni bilo bolj varnih gorskih poti, kjer se da lepo izogniti plazovskim nevarnostim, ali pa padcem v skrite jame. In to ravno na današnji Božični dan, ... današnji norci niti v Gore ne znajo več hoditi, ... Škoda, ....