"Čik pavza" nič več zastonj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaposleni v južni belgijski pokrajini Valonija se morajo od avgusta naprej pri vsakem odhodu in prihodu s kadilske pavze registrirati. Čas, ki so ga porabili pri kajenju, pa nadomestiti z dodatnim časom v službi.
Oglej si celoten članek

"Šokiran sem, saj se moramo od avgusta naprej za vsak odhod na kadilsko pavzo prijaviti. Vsi so šokirani, celo moji sodelavci, ki ne kadijo. Nekateri so se začeli pri kajenju skrivati," je rekel neki zaposleni v pogovoru za dnevnik Le Soir.

Prebivalci Valonije menijo, da ukrep ni pravi način, in se sprašujejo, ali bodo jutri začeli kaznovati tistega, ki si bo vzel nekaj minut za kavico ali pa za na stranišče. Pravijo še, da ta ukrep diskriminira kadilce, saj tisti delavci, ki delajo na prostem, lahko kadijo neomejeno.

"To je stigmatizacija kadilcev in najboljši način za boj proti kajenju," je dejal predstavnik sindikata Xavier Lorent.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 09:44 6. Oktober 2011.

    BRAVO MAXIM,YANI,DUŠAN72,ATOJETO.SAM NE KADIM,AMPAK TOLE JE PA ŽE PRAVA GONJA.SAMO DOBIČEK IN PRESEŽKI JIM GREJO PO GLAVI.<br />RECIMO,NAŠI VRLI POSRANCI.NJIHOVO …

  • 09:29 6. Oktober 2011.

    ...in kaj ti je jasno?

  • 08:58 6. Oktober 2011.

    Eni berejo časopis, drugi srkajo kavico tretji kadijo, četrti počnejo vse to skupaj. Ko je dovolj denarja nič nas ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.