Svet
32 ogledov

"Čik pavza" nič več zastonj

Do kadilcev v liberalnem New Yorku očitno ni tolerance. Na fotografiji pilot na Žurnal24 main
Zaposleni v južni belgijski pokrajini Valonija se morajo od avgusta naprej pri vsakem odhodu in prihodu s kadilske pavze registrirati. Čas, ki so ga porabili pri kajenju, pa nadomestiti z dodatnim časom v službi.

"Šokiran sem, saj se moramo od avgusta naprej za vsak odhod na kadilsko pavzo prijaviti. Vsi so šokirani, celo moji sodelavci, ki ne kadijo. Nekateri so se začeli pri kajenju skrivati," je rekel neki zaposleni v pogovoru za dnevnik Le Soir.

Prebivalci Valonije menijo, da ukrep ni pravi način, in se sprašujejo, ali bodo jutri začeli kaznovati tistega, ki si bo vzel nekaj minut za kavico ali pa za na stranišče. Pravijo še, da ta ukrep diskriminira kadilce, saj tisti delavci, ki delajo na prostem, lahko kadijo neomejeno.

"To je stigmatizacija kadilcev in najboljši način za boj proti kajenju," je dejal predstavnik sindikata Xavier Lorent.

Komentarjev 16
  • širhakl 09:44 06.oktober 2011.

    BRAVO MAXIM,YANI,DUŠAN72,ATOJETO.SAM NE KADIM,AMPAK TOLE JE PA ŽE PRAVA GONJA.SAMO DOBIČEK IN PRESEŽKI JIM GREJO PO GLAVI.RECIMO,NAŠI VRLI POSRANCI.NJIHOVO DELOVNO MESTO JE UDOBEN FOTELJ V PARLAMENTU.MA DA ASEDI KOT PRIBIT,KOT DELAVEC ZA MAŠINO.AMPAK NE.KO SE NAVELIČA POSLUŠAT KOLEGICO,KOLEGA,SPLOH OPOZICIJSKEGA,ENOSTAVNO ...prikaži več VSTANE IN GRE.PITAJ BOGA KAM.ZGLED PA TAK.IN TO SE PLAČUJE.PA ŠE PA ŠE TAKIH.

  • maneken 09:29 06.oktober 2011.

    ...in kaj ti je jasno?

  • maksim 08:58 06.oktober 2011.

    Eni berejo časopis, drugi srkajo kavico tretji kadijo, četrti počnejo vse to skupaj. Ko je dovolj denarja nič nas ne moti, ko začne škripati iščemo razne izgovore za našo neproduktivnost. Ne dolgo nazaj, so nas spodbujali da kadimo v javnih ...prikaži več prostorih, prišel si zdravniku, ki te je dočakal s čikom v roki, v kinu se je zvijala tobačna megla, da si včasih izpustil kakšen detajl. Ljudje nismo postavka predračuna, ali člen zakona, zaenkrat še dihamo, magari je to umazan zrak