Čistka. Je to resnični razlog vzpona?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Komentatorji namigujejo, da ima vzpon severnokorejskega vodje na goro Mount Paektu drugačno ozadje, kot so ga prikazali tamkajšnji mediji. Morda celo krvavega.
Oglej si celoten članek

Severnokorejski vodja Kim Jong-un se je po poročanju tamkajšnjih medijev povzpel na 2744 metrov nadmorske višine visoko goro Mount Paektu, pri čemer se je prebijal skozi debelo snežno in ledeno odejo. Kako mu je to uspelo v zloščenih usnjenih čevljih in brez posebne opreme, po poročanju Independenta, niso pojasnjevali. Na najvišji točki gore, ki jo v Severni Koreji smatrajo za sveto, je Kim Jong-un napovedal, da bo na tej točki zgradil spomenik in hotel.

Lokalni mediji Kim Jong-un in njegove "nadnaravne moči"

Komentatorji namigujejo, da vzpon na goro spominja na podoben podvig njegovega očeta leta 1977; po vzponu je ubil vodjo zunanje politike. Metro navaja, da je tudi po podobnih vzponih Kim Jong-una na goro v preteklosti prišlo do pomenljivih dogodkov; v lanskem letu je tako po vzponu izvedel velik jedrski poskus, leto pred tem pa "umaknil" nekdanjega vodjo obrambne politike Hyon Yong-chola.

Pred tem je leta 2013 ubil strica Jang Song-thaeka in se pred tem ravno tako podal na goro Mount Paektu.

Umrl Američan, ki je prebegnil v Severno Korejo

Medtem je v starosti 77 let v ponedeljek umrl Američan Charles Jenkins, ki je leta 1965 iz ameriške vojske dezertiral v Severno Korejo in tam nato živel skoraj 40 let. Umrl je na Japonskem, kjer se je z ženo ustalil, potem ko ga je severnokorejski režim leta 2004 izpustil, je poročala STA.

Jenkins je kot 25-letni narednik dezertiral, ker se je bal, da bi ga poslali v Vietnam. V izolirani komunistični državi ga je čakalo težko življenje, polno pomanjkanja. Kot je dejal v intervjuju leta 2005, so ga pogosto pretepali, na njem naj bi izvajali tudi nepotrebne in krute medicinske posege.

Preobrat ali ne? S Koreja: Dovolj! Vojna je neizbežna!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:47 13. December 2017.

    Kim bi moral počistiti sezname tudi v Jebovlju !

  • 18:24 12. December 2017.

    Uau,keri car.Pa tako lepa licka in tako barocno izpopolnjen.Dober je,da je pripujsal tako visoko.Pa ta njegov nasmeh.He he.Bolan do konca,ta …

  • mph
    17:56 12. December 2017.

    Kakšen psihopat in kaj dela iz svojega naroda ... in ga ni junaka med njimi ali pa nima možnosti, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.