Svet
5625 ogledov

Čistka. Je to resnični razlog vzpona?

Kim Jong-un Reševalni pas/Twitter
Komentatorji namigujejo, da ima vzpon severnokorejskega vodje na goro Mount Paektu drugačno ozadje, kot so ga prikazali tamkajšnji mediji. Morda celo krvavega.

Severnokorejski vodja Kim Jong-un se je po poročanju tamkajšnjih medijev povzpel na 2744 metrov nadmorske višine visoko goro Mount Paektu, pri čemer se je prebijal skozi debelo snežno in ledeno odejo. Kako mu je to uspelo v zloščenih usnjenih čevljih in brez posebne opreme, po poročanju Independenta, niso pojasnjevali. Na najvišji točki gore, ki jo v Severni Koreji smatrajo za sveto, je Kim Jong-un napovedal, da bo na tej točki zgradil spomenik in hotel.

Kim Jong-un Lokalni mediji Svet Kim Jong-un in njegove "nadnaravne moči"

Komentatorji namigujejo, da vzpon na goro spominja na podoben podvig njegovega očeta leta 1977; po vzponu je ubil vodjo zunanje politike. Metro navaja, da je tudi po podobnih vzponih Kim Jong-una na goro v preteklosti prišlo do pomenljivih dogodkov; v lanskem letu je tako po vzponu izvedel velik jedrski poskus, leto pred tem pa "umaknil" nekdanjega vodjo obrambne politike Hyon Yong-chola.

Pred tem je leta 2013 ubil strica Jang Song-thaeka in se pred tem ravno tako podal na goro Mount Paektu.

Umrl Američan, ki je prebegnil v Severno Korejo

Medtem je v starosti 77 let v ponedeljek umrl Američan Charles Jenkins, ki je leta 1965 iz ameriške vojske dezertiral v Severno Korejo in tam nato živel skoraj 40 let. Umrl je na Japonskem, kjer se je z ženo ustalil, potem ko ga je severnokorejski režim leta 2004 izpustil, je poročala STA.

Jenkins je kot 25-letni narednik dezertiral, ker se je bal, da bi ga poslali v Vietnam. V izolirani komunistični državi ga je čakalo težko življenje, polno pomanjkanja. Kot je dejal v intervjuju leta 2005, so ga pogosto pretepali, na njem naj bi izvajali tudi nepotrebne in krute medicinske posege.

Kim Džong Un Preobrat ali ne? Svet S Koreja: Dovolj! Vojna je neizbežna!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 15:47 13.december 2017.

    Kim bi moral počistiti sezname tudi v Jebovlju !

  • Ledena 18:24 12.december 2017.

    Uau,keri car.Pa tako lepa licka in tako barocno izpopolnjen.Dober je,da je pripujsal tako visoko.Pa ta njegov nasmeh.He he.Bolan do konca,ta wanna be Superman.

  • mph 17:56 12.december 2017.

    Kakšen psihopat in kaj dela iz svojega naroda ... in ga ni junaka med njimi ali pa nima možnosti, da odstrani to zlo.