Za Trumpa zahtevajo smrtno kazen

Foto: Epa
Foto: Epa
Tega zločina mu ne morejo oprostiti.
Oglej si celoten članek

Severnokorejski državni dnevnik Rodong Sinmun zahteva smrtno kazen za ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki so ga označili za strahopetca, ker "si ni upal" ogledati demilitariziranega območja na meji med obema Korejama. Smrtno kazen zahtevajo, ker je užalil severnokorejskega voditelja Kim Jong-una. 

Trump je časnik, ki ga ureja severnokorejska komunistična partija, najbolj ujezil z ocenami, da v Severni Koreji vlada "kruti režim". "Najhujši zločin, za katerega mu ni mogoče nikoli oprostiti, je ta, da si je drznil zlobno žaliti dostojanstvo našega vrhovnega vodstva," so zapisali v časniku. "Moral bi vedeti, da je zgolj gnusen kriminalec, ki ga je korejsko ljudstvo obsodilo na smrt," so še dodali v časniku.

Svet Trump "ne krivi Kitajske", ker ta izkorišča ZDA

Foto: Profimedia Kim Jong Un

Besedno obračunavanje med Trumpom in Severno Korejo se po zaključku Trumpove azijske turneje stopnjuje. Trump je turnejo sicer posvetil iskanju in utrjevanju podpore proti severnokorejskim ambicijam razvoja jedrskega orožja in raketne tehnologije. Po koncu turneje je Trump namignil, da je severnokorejski voditelj "majhen in debel". "Zakaj bi me Kim Jong-un žalil, da sem 'star', če jaz zanj ne bi NIKOLI rekel, da je 'majhen in debel'?" je tvitnil Trump.

Kitajski predsednik Xi Jinping je v Severno Korejo poslal posebnega odposlanca, ki bo severnokorejsko vlado obvestil o sklepih 19. kongresa kitajske Komunistične partije. Odposlanec gre na pot teden dni po Trumpovem obisku Kitajske, na katerem je kitajskega voditelja zaprosil, naj okrepi pritisk na Pjongjang. 

Kim in njegovi predniki sicer v Severni Koreji uživajo skoraj božanski status. To se kaže v izjemni občutljivosti celotne države na kakršnokoli opazko proti režimu.

Magazin Razlika med Trumpom in petimi drugimi predsedniki v eni fotografiji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:21 15. November 2017.

    Osli severnokorejski.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.