Dramatični posnetki po hudem deževju v Italiji

Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji Foto: Epa Neurje v Italiji
Iz Italije, ki jo je zajelo močno neurje prihajajo dramatični posnetki. Italijanski mediji poročajo o smrti gasilca in številnih pogrešanih.
Oglej si celoten članek

Sever Italije je v petek zvečer zajelo neurje z močnim deževjem in vetrom. Povzročene je bilo veliko gmotne škode, predvsem na cestah, v Benetkah pa so prvič uporabili pregradni sistem za zaščito pred poplavami, ki je tokrat rešil Benetke.

Foto: Epa Neurje v Italiji

Vreme Podrobnejša napoved: V soboto buren prehod vremenske fronte

Glede na začasne podatke lokalnih oblasti, objavljenih v soboto, je v neurjih na severozahodu Italije, kjer so močne padavine povzročile nenaden dvig vodostaja, umrla vsaj ena oseba, 11 pa jih je pogrešanih.

Foto: Epa Neurje v Italiji

Po poročanju Civilne zaščite je med intervencijo v kraju Valle d'Aosta na severu Italije umrl prostovoljni gasilec. 
V Piemontu naj bi pogrešali enajst ljudi, kjer je voda poplavila številne ulice in hiše. Ljudje so odrezani od sveta, situacija pa je kritična. V provinci Cuneo naj bi pogrešali deset ljudi. Iskanje zanje se nadaljuje v Italiji, pa tudi v sosednji Franciji.

Foto: Epa Neurje v Italiji

Arso Temperature že pod ničlo. Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

"Razmere so dramatične. Sto petdeset gasilcev že od noči dela na pobočjih Tende, kjer so ceste zaprte," gasilskega poveljnika Cunea citira tiskovna agencija Ansa.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.