Svet
26596 ogledov

Dramatični posnetki po hudem deževju v Italiji

Neurje v Italiji
1/10
Epa
Iz Italije, ki jo je zajelo močno neurje prihajajo dramatični posnetki. Italijanski mediji poročajo o smrti gasilca in številnih pogrešanih.

Sever Italije je v petek zvečer zajelo neurje z močnim deževjem in vetrom. Povzročene je bilo veliko gmotne škode, predvsem na cestah, v Benetkah pa so prvič uporabili pregradni sistem za zaščito pred poplavami, ki je tokrat rešil Benetke.

Neurje v Italiji | Avtor: Epa Epa

Dež in veter Vreme Slovenija Podrobnejša napoved: V soboto buren prehod vremenske fronte

Glede na začasne podatke lokalnih oblasti, objavljenih v soboto, je v neurjih na severozahodu Italije, kjer so močne padavine povzročile nenaden dvig vodostaja, umrla vsaj ena oseba, 11 pa jih je pogrešanih.

Neurje v Italiji | Avtor: Epa Epa

Po poročanju Civilne zaščite je med intervencijo v kraju Valle d'Aosta na severu Italije umrl prostovoljni gasilec. 
V Piemontu naj bi pogrešali enajst ljudi, kjer je voda poplavila številne ulice in hiše. Ljudje so odrezani od sveta, situacija pa je kritična. V provinci Cuneo naj bi pogrešali deset ljudi. Iskanje zanje se nadaljuje v Italiji, pa tudi v sosednji Franciji.

Neurje v Italiji | Avtor: Epa Epa

Mrzlo jutro Arso Slovenija Temperature že pod ničlo. Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

"Razmere so dramatične. Sto petdeset gasilcev že od noči dela na pobočjih Tende, kjer so ceste zaprte," gasilskega poveljnika Cunea citira tiskovna agencija Ansa.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.