Druga napadalka 28-letna učiteljica

Foto: Žurnal24 Po napadu na podzemni železnici se v Moskvi nihče več ne počuti varnega. (Foto:
Medtem ko Moskva objokuje več kot 50 žrtev samomorilskega napada, je razkrita identiteta druge napadalke. 28-letna bombašica je bila učiteljica.
Oglej si celoten članek

 

Moskovska Novaja Gazeta odkriva identiteto druge ženske, ki je prejšnji teden v moskovski podzemni železnici aktivirala eksploziv, ki ga je nosila na sebi. 28-letna Marjam Rasulova je bila učiteljica informatike iz dagestanske vasi Balakanija. Na policijskih fotografijah posmrtnih ostankov neidentificirane napadalke jo je prepoznal njen oče Rasu Magomedov.

"Z ženo sva jo takoj prepoznala. Tudi ko sva jo nazadnje videla, je nosila isti črni šal," je povedal oče. Marjam je leta 2005 z odliko diplomirala na dagestanski pedagoški fakulteti, in sicer iz matematike in psihologije. Po diplomi se je vrnila v rojstno vas, kjer je živela s starši, v šoli bližnjega mesta pa učila informatiko.

Njena bomba je bila prva
"Ne moremo razumeti, kako je Marjam sploh prispela v Moskvo. To bi rad slišal od preiskovalcev. Bila je verna, vendar nikoli se o ničemer ni opredeljevala na radikalne načine," pripoveduje oče samomorilske napadalke. Nadaljuje, da je bila mirna ter predana učenju in poučevanju. Bila je soavtorica treh znanstvenih del.

Bomba, ki jo je na sebi aktivirala 28-letnica, je bila prva. Na postaji Lubjanka je eksplodirala okrog osmih zjutraj, ubila pa najmanj 23 ljudi. Drugo napadalko so identificirali že v petek; šlo je za Dagestanko, vdovo Umalata Magomedova, ki so ga ruske vojaške sile ubile decembra lani. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.