Dve osebi huje poškodovani v neurjih na jugu Francije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Več delov Francije so ponoči zajela silovita neurja, najhuje je bilo na jugu države.
Oglej si celoten članek

V torek zvečer so se vročinska neurja razbesnela v večih delih Francije, najhuje je bilo na jugu države.  Tam sta bili huje poškodovani dve osebi, ko se je na njun šotor in prikolico podrlo drevo. 69-letna ženska je v nesreči utrpela smrtno nevarne poškodbe, 79-letni moški je bil prav tako pripeljan v bolnišnico s hudimi poškodbami. 

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je na nekaterih območjih v eni uri padlo celo do 90 milimetrov dežja. Zaradi suše je bila zemlja marsikje zbita in ni mogla vpiti tolikšne količine vode naenkrat, zaradi česar je v nekaterih območjih poplavilo ceste in druge površine.

Prav tako je dež povzročal preglavice tudi v prestolnici Pariz, kjer je voda zalila nekaj postaj podzemne železnice. 

Vseeno pa je dež prinesel olajšanje za gasilce, ki so se v Franciji borili s številnimi požari. Večino požarov so po deževju že uspeli omejiti. 

Slovenija Pred nami blažji vročinski val. Kaj pa vikend? Slovenija Srednjeročna napoved: Znano, kdaj lahko pričakujemo "zlom" poletja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.